Couvert in Brugge, altijd lekker! ***(*)

We hebben zo onze favoriete restaurants waarvan we zeker zijn dat we altijd tevreden naar huis gaan. Eén daarvan is restaurant Couvert in de Eekhoutstraat. Niet groot, slechts een achttal tafeltjes, vriendelijke bediening en een goeie prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn zeldzaam maar eenmaal gevonden blijf je teruggaan. Scherp geprijsd is het maandmenu voor €38 zonder wijn en €49 met wijn inbegrepen. De chef brengt de klassieke Franse keuken met eerbied voor de ingrediënten en smaken.

Bij het aperitief kregen we een bordje met huisgekookte kreukeltjes, radijsjes en olijven. Als warm hapje kwam er een paprikasoepje met kruidenkaas op tafel.

We kozen het maandmenu en als voorgerecht waren er drie mooie en perfect gebakken Sint Jacobschelpen met gestoofd witloof en een witte wijnsaus, klassiek maar het blijft ongelooflijk lekker. De witte chardonnay paste er goed bij.

Je kon kiezen uit twee hoofdgerechten. Fazant met een roomsaus en puree met groene kool en spekjes of hertekalffilet met knolselderpuree en bospaddestoelen (+€10). Annemieke koos voor de fazant, ik voor het hertekalf en waren opnieuw in de wolken over de bereiding en de lekkere smaken. In het glas kwam een rode Bordeaux Superieur, krachtig zoals het hoort bij deze gerechten.

Als afsluiter was er een perencrumble met vanille ijs. Ik dronk ook nog een koffie, we betaalden ongeveer €120.

Couvert is een restaurant waar je tevreden buitenkomt en waar je waar voor je geld krijgt, en bovendien open op maandag! Gesloten op dinsdag en woensdag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.