De truffels van Pol Depla!

Los van het feit dat ik een zoetemond ben, gaat mijn absolute voorkeur uit naar truffels. Maar op dat gebied ben ik wel kieskeurig, de truffels moeten perfect zijn of ik laat ze de volgende keer gewoon links liggen. En juist die onhebbelijkheden zorgen er voor dat er niet veel mijn voorkeur wegdragen.

Soms zie je truffels zonder chocoladeschilfers, die kunnen mij al zeker niet bekoren, of iemand moest zo nodig koffie toevoegen aan de vulling, ook dan eet ik tegen mijn zin de volledige zak op 😉

Een perfecte truffel moet dus chocoladeschilfers hebben aan de buitenkant, krokant zijn wanneer je er in bijt en de vulling zelf moet zacht en romig zijn. Daarom dus nooit truffels in de koelkast stoppen, je moet ze bewaren op kamertemperatuur zodat de vulling zacht blijft.

Ik mag me gelukkig prijzen want ik heb ze gevonden, mijn perfecte truffels. En ik wil het zelfs met jullie delen: Chocolatier Pol Depla in de Mariastraat. Meestal staan ze zelfs in het uitstalraam te blinken. De winkel zelf is anders ook wel de moeite waard, ruim, modern  en strak.

De vriendelijke dames bedienen je op je wenken en wanneer je buitenkomt kijk dan ook eens binnen in het hoekpand waar vroeger Zucchero was. Daar is Kasper meestal in de weer, hij maakt chocoladestukjes die dan in de winkel worden verkocht. In de zomer kan je er ook een ijsje kopen.

Maar ik? Ik ga voor de truffels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.