Pannenhuis, klassieke topper****

Net buiten Brugge, langs de Gistelsesteenweg vind je een vroegere notariswoning, nu is het omgevormd tot hotel – restaurant Pannenhuis. Wanneer je binnenkomt stap je binnen in de grandeur van een notariswoning, grote eikenhouten trap, zware gordijnen en meubels.  De inkomhal is eveneens de receptie van het hotel en er is een aparte hoek waar de gasten een aperitiefje kunnen drinken. In de kuipzetels kan je rustig de kaart doornemen of kiezen voor een menu.

De kaart is niet zo uitgebreid en de gerechten van het menu komen er in terug. Het viergangenmenu kost €65, met wijn €85. De voorgerechten op de kaart starten vanaf €20, de hoofdgerechten vanaf €25. Wij kozen voor het menu en kregen alvast enkele hapjes waaronder een lekker stukje gemarineerde makreel met rode biet.

Het eerste voorgerecht bestond uit wijngaardslakjes, linzen en ganzenlever. Ik vroeg echter om te wisselen met de Sint Jakobsvruchten met truffelsaus en chorizo wat geen probleem was. We waren beiden tevreden, Sint Jakobsvruchten zijn mijn favoriet! Ze waren gebakken zoals het moet, nog een beetje glazig binnenin en met een lekkere truffelsaus.

Tweede voorgerecht was een intense cappuccino van kreeft. In het soepje lagen mooie stukjes kreeft en groentjes, lekker maar een bommetje!

Voor het hoofdgerecht was er keuze tussen rode poon met een risotto van boschampignons, parmezaan en kalfjus en fazant in de klassieke bereiding. We kozen elk een verschillend hoofdgerecht en ook hier kwam telkens weer de kwaliteit van de ingrediënten en de juiste bereidingswijze naar voor.

Dessert was een chocolademousse met espuma van hazelnoot en een Brugse kletskop. Afsluiten deden we met een koffie en een thee met snoepjes. Wat wel opviel was dat er voor de thee gekozen werd voor de “gewone theezakjes” in plaats van een theemelange uit een speciaalzaak, dat hadden we hier nu wel verwacht maar dat was ook het enige die een beetje uit de toon viel.

Restaurant Pannenhuis is een topper in zijn categorie. De keuken gaat uit van de klassieke waarden, eerlijke en verse produkten die met liefde worden klaargemaakt. De bediening is zonder meer stijlvol en correct zonder stijf over te komen. In de zomer moet het goed toeven zijn op het terras.

Op zondag is er ook een speciale lunchformule, voor €40 krijg je drie gerechten en twee glazen huiswijn. Ideaal voor een ouderwetse zondagmiddag met familie!

One response to “Pannenhuis, klassieke topper****

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.