Kerstmis vieren in De Stamper!

Samen met enkele vrienden vierden we dit jaar kerstmis in Hoeve De Stamper. Deze boerderij met gastentafel en kamers ligt buiten het centrum van Damme, middenin “le plat pays” van Jacques Brel. Authenticiteit en eenvoud worden er hoog in het vaandel gedragen, dit is dé plek om met vrienden of familie speciale momenten te vieren en te beleven.  De boerderij is nog steeds actief, er worden Blonde Aquitaine koeien gekweekt net als Charolais schapen. Het lams- en rundsvlees kan je proeven aan de gastentafel.

In de 18de eeuwse boerderij zijn ook een vijftal kamers ondergebracht en één studio. Die zijn allemaal in een landelijke sfeer ingericht, met veel sfeerlichten en glossy magazines. In de studio is er ook een keukenhoek.

Beneden in de woonkamer staan oude houten tafels en een kachel op de gasten te wachten, direkt er naast hoor je de aktiviteit in de keuken en komen de geuren je tegemoet. Ons gezelschap bestond uit elf volwassenen en drie kinderen, we zaten allemaal gezellig rond twee tafels die tegen elkaar stonden. Lekkere hapjes bij het aperitief waren onder meer een consommé van rund en quiche.

Het voorgerecht was een stronk witloof met een sneetje zalm en een blanke botersaus, lekker! Het hoofdgerecht was de specialiteit van het huis, lamsvlees, drie dagen gemarineerd met knolselderpuree, een peertje en veenbessen. Heerlijk vlees, super smaak en boterzacht. Dit kan je alleen hier eten.

Als dessert kwam er dan ook nog een crumble van rode vruchten op tafel, toen hadden de meesten van ons al meer dan genoeg gegeten. We praatten nog gezellig wat na en zochten daarna onze kamers op.

’s Ochtends keken we dan aan tegen een uitgebreid ontbijt met zelfgebakken brood, confituur, yoghurt, verschillende kazen, stokbrood, salami, peperkoek en een eitje naar keuze. Versgeperst fruitsap en verloren brood kwamen ook op tafel. Genoeg calorieën voor een fikse wandeling naar Damme.

Het hele verblijf (drank voor, tijdens en na het eten, eten zelf, overnachting en ontbijt) kostte €135 per persoon. Dit was zijn geld meer dan waard voor een festijn als dit. Twee mensen die leven voor hun werk, de boerderij en de gasten, bijgestaan door enkele gemotiveerde helpers zorgen voor een gemoedelijke sfeer met zin voor eenvoud, pure ingrediënten en een thuis-gevoel.

One response to “Kerstmis vieren in De Stamper!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.