Pomperlut, genieten in een mooi decor***(*)

Restaurant Pomperlut is al een paar maanden open op de plaats waar vroeger ’t Botanieksje was, in de buurt van het Astridpark. Veel herinneringen zijn er niet meer aan vroeger. Enkel de vier muren zijn hetzelfde gebleven, de rest is volledig vernieuwd. Bij het binnenkomen viel meteen de grote brandende open haard op en daarmee wordt ook het hele interieur samengevat. Zacht, warm en huiselijk. Twee broers verdelen de taken tussen de keuken en de zaal, de kaart is beperkt tot vier voor- en vier hoofdgerechten en een drietal desserts. Beperkt maar goed afgestemd op hetgeen ze aankunnen.

Bij het aperitief kregen we een bordje met een tomatentapenade en wat wasabinootjes. Ondertussen kozen we van op het krijtbord de gerechten.

Annemieke ging voor de polderaardappel met grijze garnalen en een blanke botersaus, hoofdgerecht werd de grietfilet met spinazie en curry. Ik koos voor de gemarineerde zalm met korianderdressing en komkommerslaatje en de risotto met boschampignons en Sint Jakobsvruchten. We dronken er een fles Italiaanse rode wijn bij. (€28)

Ieder gerecht was prima klaargemaakt, de sint jakobsnootjes perfect gebakken, de risotto romig en vol van smaak. de griet was misschien een tikkeltje te ver gegaard.

Een beperkte kaart met ingrediënten van goeie kwaliteit, klaargemaakt volgens de regels van de kunst zorgen er voor dat er eigenlijk niets kan mislopen.

Ik koos nog voor drie kleine dessertjes en kreeg een huisgemaakte crème brûlée, panna cotta en een lepel chocomousse, ook hier niets dan lof. We eindigden met koffie en thee.

We betaalden €145 voor ons twee. Een faire prijs voor hetgeen we hadden gegeten, al vonden we de prijs voor een karaf water wat aan de hoge kant (€8).

Pomperlut is een aanwinst voor de stad, ook toeristen vonden al de weg er naar toe en op een doordeweekse dinsdagavond zat het restaurant vol. Het interieur doet eigenlijk nog het meest denken aan een mengeling tussen Harry Potter en de Efteling. Ook de ruimte boven is in dezelfde stijl ingericht, de muren in de toiletten zijn behangen met een stripverhaal. De wanden van de open keuken zijn met mooie tegels bezet zodat het niet klinisch is. Zo voelt alles als een geheel aan, knap gedaan.

De moeite om nog eens terug te komen.

Gesloten op zondag en maandag.

10 responses to “Pomperlut, genieten in een mooi decor***(*)

  1. Het was inderdaad zo tot begin 2016. Het is, spijtig genoeg verleden tijd. Nu zijn we mei 2017.

  2. Het was inderdaad zo tot begin 2016. Toen waren de 2 broers nog van dienst. Het is spijtig genoeg verleden tijd.

    Nu zijn we mei 2017 en zijn de broers er niet meer.

  3. Na de broers zat er een koppel in die gerant waren. Was toen super lekker! Zijn jammer genoeg ondertussen ook gestopt.

  4. Reeds enkele maanden blijft Pomperlut “gesloten”.
    En op hun website wordt daarvan NIETS gemeld, tenzij “OPEN” … Totaal misleidend …
    Het wordt tijd dat de waarheid gepubliceerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.