De Gouden Kroes**, niet altijd goud wat blinkt…

Vorige zaterdag gingen we met een vriend naar restaurant De Gouden Kroes in de Hoogstraat. Het restaurant is gelegen op de hoek met de Hoogstraat en de Meestraat, niet zo ver van de Burg dus. Aan de schorten van de obers te zien is de zaak van dezelfde eigenaar als De Vier Winden en De Sneeuwberg op de Markt. De zaak toont kleiner dan ze is want ook beneden in de kelder en achter de bar zijn er tafeltjes gedekt. Wanneer je binnenkomt valt meteen het grote homarium op met kreeften en oesters. Dit restaurant maakt duidelijk zijn specialiteit van zeevruchten en schaaldieren. Het interieur is mooi afgewerkt met veel hout en netjes gedekte tafels met wit linnen. Alles staat wel wat dicht bij elkaar.

Op de kaart staat een vast menu (€36) met keuze tussen het voorgerecht en het hoofdgerecht. Verder vind je vooral klassiekers terug, zoals gerookte zalm, garnaalkroketten, gebakken tong, filet pur en kabeljauwhaasje. En natuurlijk kreeft en zeevruchtenschotels.

Bij het aperitief kregen we een schaaltje met lekkere garnalen en kreukeltjes, vers gekookt en smaakvol. Het Valentijnmenu was nog steeds verkrijgbaar en het voorgerecht, een halve kreeft met blanke botersaus sprak ons erg aan.

De kreeft kwam in een diep bord en het moet gezegd, hij was van uitstekende kwaliteit en perfect gekookt. De saus smaakte zoals het moest: vol en een tikkeltje zuur. Heerlijk!

De Nepalese obers die de bediening op zich nemen zijn zeer vriendelijk, voorkomend en sympathiek, ook hiervoor een pluim!

Het hoofdgerecht was een steak Rossini met frietjes, en hier begon het wat bergaf te gaan. De steak was weliswaar goed gebakken maar de frietjes hadden in frituurvet gelegen die aan vervanging toe was. Ze waren niet krokant, klef en hadden geen kleur… Ook de ganzenlever op de steak, een royale schijf was van mindere kwaliteit. Minder kan ook hier soms meer zijn.

Als dessert kregen we een moelleux en het dieptepunt. Niet meer lopend en duidelijk opgewarmd in de microgolfoven. Het deeg om een moelleux te maken is gemakkelijk op voorhand te bereiden en à la minute in een oven te bakken en het geeft een wereld van verschil.

Nadien dronken we nog een koffie en betaalden we de rekening van ongeveer €70 per persoon. De twee flessen wijn, een witte Muscadet en een rode Beaujolais waren wel lekker en hun prijs waard.

Jammer van de missers die nochtans te vermijden zijn, door de kwaliteit en de afwerking te bewaken win je zeker klanten, klanten die in een stad als Brugge keuze genoeg hebben…

Misschien komen we nog eens terug voor de zeevruchtenschotel met halve kreeft en halve fles champagne (€55 pp)

De Gouden Kroes is op maandag gesloten.

One response to “De Gouden Kroes**, niet altijd goud wat blinkt…

  1. Het is al een slecht voorteken dat de oesters in de homarium moeten wachten op hun dag des oordeel!!! een oester werkt als een filter en pampers voor kreeften zullen ze daar ook niet hebben. De oester zal langer kunnen genieten van zijn leven in een homarium vol namaak brakwater, met alle gevolgen van dien voor de oorspronkelijke smaak van onze arbiedsintensief gekweekte oester !! Best bewaren in koelkamer met een gewicht op deksel van de oestermand !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.