Kurt’s Pan, klein maar fijn!***(*)

Gisteren gingen we met vrienden eten in Kurt’s Pan, een klein restaurant in de bocht van de Sint Jakobsstraat. Onlangs kregen ze een Bib Gourmand voor hun drie gangen keuzemenu aan €35. Dit menu is dan ook prominent aanwezig op de kaart, de voor- en hoofdgerechten van het menu zijn ook los te verkrijgen. Zo wordt de kaart beperkt gehouden maar is er toch keuze tussen vis- en vleesbereidingen.  Het aspergeseizoen is zo goed als aangebroken en ze stonden dus ook op de kaart, in twee bereidingen. Eentje als velouté met gerookte paling, een tweede traditioneel op zijn Vlaams.De mangalicaham, een ander voorgerecht was niet meer voorradig, voor de asperges op z’n Vlaams werd een vrij stevig supplement van €6 gerekend.

Eensgezind kozen we allemaal voor de traditionele bereiding van de asperges. We kregen er een vijftal in een diep bord, perfect gekookt en ze smaakten voortreffelijk.

Verder kozen we ook nog rogvleugel met prei en kerrie en zwartpootkip met schorseneren en mimolettekaas. Juiste gaartijden en kwaliteitsvolle ingrediënten bepaalden ook hier de smaak en de beleving. Ondertussen was het restaurant volgelopen, alle 24 plaatsen waren bezet.

Tussen de desserts kozen we voor een mousse van witte chocolade met speculaas en een crème brûlée, lekker en een royale portie!

We sloten af met koffie en thee met snoepjes, waaronder de Brugse kasseitjes van chocolatier Spegelaere, een aanrader…

Kurt’s Pan is een klein restaurant met een beperkte kaart. Daardoor kan de chef die op de eerste verdieping kookt alles onder controle houden, hij kookt beheerst, zijn vrouw beneden heeft de zaal onder controle. Tevreden gezichten dus!

One response to “Kurt’s Pan, klein maar fijn!***(*)

  1. Onlangs geweest.
    Lekker maar niet zo super onder de indruk.
    Prijs/kwaliteit, toch een beetje te prijzig…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.