Genieten in d’Afspanning****

In Beernem, aan de rotonde van de Bloemendalestraat vind je restaurant d’Afspanning. Een mooi gerenoveerd gebouw waar vroeger paarden werden gewisseld is nu een restaurant met verschillende ruimtes en een zonnig terras. Het interieur met voornamelijk grijstinten en originele vloeren straalt rust uit. We hadden al van verschillende mensen gehoord hoe lekker het er wel was en waren dus nieuwgierig. De zon was van de partij dus dronken we ons aperitief op het terras, terwijl een familie zich opmaakte om een communie te vieren, binnen en buiten stond een lange tafel netjes gedekt. bij het aperitief kregen we trouwens een heerlijke dip van aubergines, gevolgd door een brandade van kabeljauw met vers gepelde garnalen van hetzelfde niveau.

Het driegangenmenu voor €42 trok onze aandacht, je kan telkens kiezen uit twee gerechten, dessert of Irish coffee. Op de kaart komen ook nog de gerechten uit het wisselend maandmenu terug samen met seizoensgebonden schotels en klassiekers zoals asperges, paling in ’t groen of Iers rundsvlees. Er is ook werk gemaakt van een kaart voor de kinderen; garnaalkroketten in voor- of hoofdgerecht, scampi’s of vol au vent.

Wij hadden dezelfde smaak en kozen voor het menu, Marieke ging all the way met een garnaalkroket als voorgerecht en scampi’s in kruidenboter als hoofdgerecht.

Wij kregen een mooi bord met mooie moten Oosterscheldepaling van de beste kwaliteit, granny smith, sorbet van dezelfde appel, zure room en lekker opgelegde sjalotringen. Fris en overheerlijk! Ook de garnaalkroket met panko van Marieke werd geserveerd met een klein slaatje en werd goedgekeurd…

Hoofdgerecht was een flinke moot grietfilet, paëllarijst, gerookte paprika, gamba en een kroepoek van inktvis. Enkele vongole maakten het plaatje compleet. Heerlijk, echt wel! Ook Marieke smulde van de scampi’s met frietjes en een potje zelfgemaakte mayonaise.

Dessert was een bereiding van rabarber, een verrassende dragonsorbet en mascarpone. Lekker, de mascarpone had zelfs voor ons er niet bij moeten zijn. Bij de koffie en de thee kregen we nog turks fruit, broodpudding en popcorn om alles compleet te maken.

We betaalden ongeveer €150 voor dit festijn en vonden het zijn geld meer dan waard. Evenwichtige gerechten, mooi afgewerkte borden en perfecte gaartijden. Complimenten voor de chef die ondertussen nog een communiefeest van een 30tal personen moest verzorgen. Door de indeling van het restaurant hadden wij ook niet het gevoel midden in het feestgewoel te zitten, ook een voordeel!

Tijdens de week serveren ze ook een lunch voor €18, op dinsdag en woensdag zijn ze gesloten. Wij komen zeker terug, we zijn fan!

2 responses to “Genieten in d’Afspanning****

  1. Proficiat voor de kok ,de gastvruow en hun team,heel lekker eten in een heel mooi interieur,heel verzorgd opgediend,het is er aangenaam vertoeven,ik ben al een paar maal komen eten bij jullie,proficiat en succes

  2. Wij zijn daar ook onlangs geweest en hebben daar super lekker gegeten.
    Ook het kader is super, de bediening perfect.
    Zeker een aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.