Valentin, nieuw en sterk gestart! ***

Langs de Moerksesteenweg opende vrijdagavond in alle stilte Valentin, genoemd naar de gelijknamige chef Valentin Henneman. Samen met zijn vriendin hebben ze de sprong gewaagd naar het zelfstandig zijn nadat hij ervaring opdeed in onder meer Relais Ravestein. In een oude burgerwoning die compleet verbouwd werd vonden ze hun stek, op enkele minuten fietsen van het stadscentrum. Het interieur is grotendeels het idee van de vader van de chef die interieurinrichter is. Zwart en wit voeren de hoofdtoon, kleur komt er van de leuke retrostoeltjes. Diezelfde kleuren komen ook terug in grote kaders aan de muur waar de zittingen van die stoeltjes in verwerkt zijn.

Op de beperkte kaart staan telkens een drie of viertal voor- en hoofdgerechten en enkele desserts. De prijzen van de voorgerechten gaan niet boven de €15, de hoofdgerechten kosten maximaal €28. Aantrekkelijk geprijsd is het openingsmenu, €35 voor drie gangen, wijn per glas kost €4,5.

Wij kozen voor het menu en nipten ondertussen van het huisaperitief, champagne met een espuma van mojito. Sherry hadden ze (nog) niet. Daarbij kregen we een lekkere hammousse met huisgemaakte pickles en een dip van aubergine.

Op een groot bord kwam een mooie portie asperges, daslook en een gepocheerd eitje. Een hele goeie combinatie, de asperges waren nog eens aangebakken en schuin versneden. Heerlijk! Bij het eten dronken we trouwens een Bogle chardonnay van €24.

Het hoofdgerecht was van dezelfde orde, een mooi stuk kabeljauw, beurre noisette, peulvruchten en een originele crème van ricotta zorgden voor een nieuw hoogtepunt. Pure smaken die volledig tot hun recht kwamen.

Het dessert was een bereiding van rabarber, met een granité en een crumble van kletskoppen. De crumble lag over de helft van het bord en had voor ons wat minder mogen zijn. Bovenop het gerecht lagen ook nog wat stukjes rabarber. Een licht, fris en smakelijk dessertje!

Met een koffie en een thee sloten we af en betaalden €118. Valentin wist ons te bekoren met zijn originele gerechten die foutloos aan tafel kwamen. De bediening moet er duidelijk nog wat in komen, de vriendin van de chef staat in de zaal maar is het nog niet echt gewoon. Jassen aannemen, vlot een fles wijn opendoen, weten waaruit een gerecht bestaat… Het komt allemaal wel goed en dan wordt dit wel een heel leuk adres met een zeer goede prijs/kwaliteit die kan aanleunen met enkele toppers uit de binnenstad.

Op zondag en maandag zijn ze dicht.

4 responses to “Valentin, nieuw en sterk gestart! ***

  1. Aangenaam verrast dit adresje wordt ook voor brugge een topper doen hun uiterste best alle gerechten waren heerlijk! Een aanwinst voor brugge op enkele km buiten de sta. Doen!

  2. Zeer lekker , vis met pure smaken ,lekker dessert met kletskoppen, doe zo voort , we komen zeker terug

  3. Voor ons was dit adres de ontdekking, wij waren echt verrast door de lekkere “moderne” gerechtjes! smaakcombinaties waar wij nog nooit hadden van gehoord! ook de bediening verliep zeer vlot, de vriendin van de chef die de zaal doet was heel vriendelijk en kon ons dan ook meteen een welkom gevoel bezorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.