Le Trappiste, bier proeven in een middeleeuwse kelder…

Nog niet zo lang geleden, op 9 mei, opende langs de Kuipersstraat Le Trappiste, een kroeg met een grote keuze aan bieren uit de verschillende windstreken. Je loopt er wel zo voorbij, om in het café terecht te komen moet je enkele trapjes afdalen vooraleer je in een ruimte komt met indrukwekkende kruisribgewelven. Eenmaal binnen herkennen sommigen misschien nog wel de plaats waar vroeger het podium van de karaokebar stond. Nu is het dus voornamelijk bier die op de kaart staat. Ze hebben er niet alleen alle trappistenbieren, ze gaan er prat op ook soms de Westvleteren in huis te hebben, alhoewel het strikt genomen niet toegelaten is om het bier door te verkopen eens je het bent gaan ophalen…

Verder op de kaart staan verschillende minder bekende bieren van artisanale brouwers zoals de Struise Brouwers. Scandinavische , Engelse en Duitse bieren vind je ook terug op de kaart. Je kan ook een portie kaas, salami en zo bestellen om alles wat beter te verwerken.

Aan de bar zaten enkele Bruggelingen en verder wat toeristen die de weg al hadden gevonden. De ruime keuze nationale en internationale bieren moeten een gemengd publiek aantrekken, de intieme sfeer van de kelder moet de rest doen. Best wel leuk om wat na te praten of om af te spreken met vrienden alhoewel Rose Red toch nog dat ietsje meer heeft…

Le Trappiste

Kuipersstraat 33

Brugge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.