Aperitief in Ulysses

Nu het eindelijk zomer lijkt te worden is een fietstocht ideaal om een zonnige dag af te sluiten. Wij verzeilden in Lissewege waar we al een tijdje geleden Ulysses hadden ontdekt maar nog niet de kans hadden gehad om er eens te stoppen. Vandaag hadden we meer geluk en konden achteraan op het terras plaatsnemen voor een drankje en een hapje. Ulysses bevindt zich niet ver van het station in een oud herenhuis. Hoge tafels en stoelen worden afgewisseld met lage tafels, achteraan is er een terras en een loungehoek. In de winter kan het terras overdekt worden en verwarmd.

Op de kaart verschillende bieren en frisdranken, ik proefde een Paljas, een relatief nieuw bier, gebrouwen in Zeebrugge.

Verder is er ook nog een relatief uitgebreid aanbod aan hapjes uit verschillende delen van de wereld. Naast een portie kaas, olijven en ham is er ook een tapenade, inktvis, Thaise curry en enkele pasta’s.

Wij proefden de kipbrochetjes, tapenade van geroosterde paprika en feta en een Thaise kipsalade. Er kwamen drie mooi verzorgde bordjes op tafel met gegrilde sneetjes stokbrood. Vier brochetten met stukjes kipfilet waren vergezeld van twee sausjes, pikant en zoetzuur. De pittige kipsalade was vers gemaakt met sjalot en pepers. Ook de tapenade paste perfect in de zomerse sfeer.

Voor €23 hadden we onze honger gestild en konden we weer verder, Ulysses is een leuke tussenstop met de fiets in een idyllisch Lissewege. In juli en augustus zijn ze elke dag open vanaf 16u!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.