NakHon Thai, Oosters in de Philipstockstraat***

Waar vroeger een Chinees restaurant was, opende een tijdje geleden een nieuw Thais restaurant: NakHon Thai. We zagen ze al bezig op de Thaise markt in het voorjaar en besloten om er wel eens langs te gaan. Een eerdere poging ging evenwel volledig de mist in toen we voor een gesloten deur stonden na een reservering. Tweede poging dus en die viel mee. Het interieur is zoals je mag verwachten redelijk kitscherig, met veel beelden, bloemen en servetten in de vorm van een waterlelie gevouwen. Een mobiele airco zorgt voor wat verfrissing in deze warme tijden. Het was er redelijk druk met, toeval of niet, een heleboel Oosterse toeristen.

De kaart is redelijk uitgebreid met veel terugkerende ingrediënten: scampi, rundsvlees, varkensvlees, vis en kip kan bijna bij ieder gerecht gekozen worden. Alles kan ook afgehaald worden, bij take-away gaat er 20% af. Kiezen is altijd een beetje moeilijk maar uiteindelijk besloten we elk – we waren met z’n vieren- een ander gerecht te nemen en dan wat van elkaar te proeven.

Als voorgerecht kozen we voor de mix met enkele gefrituurde hapjes en een sate, er kwamen drie sausjes mee op tafel. Hoofdgerechten waren twee curry’s: een traditionele curry met aardappel, cashewnoten en kip, een andere was een rode curry met rundsvlees. Verder was er nog een wokgerecht met zoetzure saus en scampi en als laatste een vegetarische schotel met noedels.

Alle gerechten waren verzorgd, de typische geuren en smaken waren er in terug te vinden, de scherpte juist goed voor ons. Jasmijnrijst kwam apart op tafel. De bediening is efficiënt en correct. Onze verwachtingen werden ingelost, de prijzen vallen ook nog wel mee, een curry kost ongeveer €17, wokgerechten zitten ook in deze prijscategorie. Er zijn ook een drietal menu’s, variërend tussen €30 en €55. ’s Middags kan je er ook lunchen.

De meeste gerechten uit de Thaise  keuken zijn eenvoudig en snel klaar te maken maar het resultaat is meestal lekker en gezond met veel groenten. De geuren van gember, citroengras, kokos en limoen zorgen meteen voor een exotische sfeer. Belangrijk is natuurlijk wel dat alle smaken in balans zijn en dat was hier wel het geval.

NakHon Thai

Philipstockstraat 12

8000 Brugge

2 responses to “NakHon Thai, Oosters in de Philipstockstraat***

  1. Bij take-away gaat er 20% vanaf beste Filip :-).
    Gisteren eens geprobeerd, en het was er inderdaad lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.