Laissez Faire, aangenaam verrast…***(*)

Laissez Faire opende begin deze zomer in het pand waar vroeger restaurant ’t Stil Ende was. De nieuwe uitbaters hadden vroeger een restaurant in Ichtegem en komen nu in Brugge hun horizonten verruimen. Het interieur werd wat onder handen genomen en de kaart verdween, vanaf nu wordt er enkel met één menu gewerkt, verkrijgbaar in verschillende gangen. Achteraan is er een leuk terras. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag kan je er ook lunchen en dat is wat ik gisteren met een vriend deed. Omwille van het mooie weer zaten we buiten op het terras. Om het terras te bereiken loop je als het ware door de keuken. Het terras is gezellig met druivenranken langs de zijkant en enkele fruitboompjes. Achteraan klatert er een fontein.

De lunch bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en koffie voor €28, neem je enkel het hoofdgerecht dan betaal je €19. De prijzen liggen hoger dan wat je doorsnee voor een lunch betaald in Brugge dus hier moest wel sterk uit de hoek worden gekomen.

We startten met twee aperitiefhapjes bij ons Keytebier. Kokkeltjes met gerookte tomaat en een macaron met rode biet en mousse van gerookte paling, de start werd alvast niet gemist.

Voorgerecht was een mooi stuk pladijsfilet, zoete aardappel en schuim van bisque. Is er bij de voorstelling van de gerechten trouwens iets dat je niet graag lust dan wordt er geprobeerd om een alternatief te serveren.

Op hetzelfde elan kwam het hoofdgerecht, filet van Mechelse Koekoek met enkele gebakken aardappelen en crème van wortelen. Mooie presentatie en lekker klaargemaakt.

Bij de koffie kregen we nog enkele zelfgebakken koekjes, huisgemaakte mini boule de Berlin en een glas met een trosje groene druiven. Een goeie afsluiter van een geslaagde lunch op een zomers terras.

Wij dronken verder van het Keytebier, een karaf water kwam sowieso op tafel.

Verder op de kaart staat ook nog de menu in drie, vier of vijf gangen. Prijzen variëren van €38 tot €62 zonder wijn. Ook hier wordt de menu aan tafel voorgesteld en kan er eventueel een alternatief worden geserveerd.

We waren toch wel verrast door de gerechten die ook de iets hogere prijs rechtvaardigen en zijn benieuwd naar de menu en ook wel naar de maandagavond wanneer je mee in de keuken de bereidingen van de chef kan volgen. De bediening is correct en amicaal. Brugge is een aanwinst rijker!

 

Laissez Faire

Scheepsdalelaan 12

8000 Brugge

0479/ 891 924

Gesloten op zondagavond, dinsdagavond en woensdag. Zaterdagmiddag enkel vanaf 8 personen.

2 responses to “Laissez Faire, aangenaam verrast…***(*)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.