Albert en zijn wafels!

In Brugge moet je nooit ver lopen om je honger te stillen. Braadworst, chocolade, ijs, pizza, wafels, je vindt het zowat overal. Elke keer wanneer ik door de Breidelstraat loop of fiets valt Chez Albert me op. Een mooi en helder interieur-van Lieven Musschoot– deegbolletjes die klaar liggen om gebakken te worden en klanten die geduldig aan het raam staan te wachten…

Een topligging natuurlijk maar ook een plaats waar een produkt aan de man wordt gebracht op een manier zoals het overal zou moeten gebeuren. Alles straalt namelijk kwaliteit uit, gaande van het interieur tot de wafel die je in je handen krijgt. Die is niet heropgewarmd maar à la minute gebakken.

Vandaag was het dus onze beurt en kon ik de verleiding niet weerstaan om een wafel met chocolade te bestellen. Hier geen chocoladesaus uit een fles maar echte Belgische chocolade, gesmolten en warm gehouden in een pot, zoals het moet. Als topping kan dat wel tellen natuurlijk.

Met onze wafel op een kartonnetje en een Belgisch vlaggetje er op zochten we een bankje op de Burg en probeerden we zo lang mogelijk te genieten van deze overdaad. Vier soorten kan je overigens bestellen: puur natuur, met chocolade, met slagroom of beiden. Wij betaalden €3,5 per wafel, en smaken dat het deed!

IMG_0810

 

Chez Albert

Breidelstraat 16

8000 Brugge

Altijd open

One response to “Albert en zijn wafels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.