Herfstwandeling, 26 oktober

Voor onze herfstwandeling wijken we uit naar de Centrale Begraafplaats aan de Brugs Kerkhofstraat. De herfst is de ideale periode om dit mooi stukje Brugse geschiedenis te ontdekken. Oude begraafplaatsen zijn een bron van informatie hoe men vroeger omging met de dood. Een wandeling door deze geschiedenis geeft ons een indrukwekkend beeld vanaf het begin van de 19de eeuw tot nu.
De met bladeren en mos bedekte graven, de vele symboliek, bekende en minder bekende Bruggelingen, kloosterorden, oorlogsslachtoffers, eeuwenoude gebruiken en hedendaagse rituelen, het zijn allemaal onderwerpen die we tegenkomen tijdens onze wandeling die een kleine twee uur zal duren.
Nadien is er plaats om alles door te spoelen en wat na te praten.

Prijs: €12 per persoon voor de wandeling, hapje en drankje. Betalen kan ter plaatse, we spreken af aan de hoofdingang, om 14uur,  Brugs Kerkhofstraat.

2 responses to “Herfstwandeling, 26 oktober

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.