Burg 9, lunchen met klasse!

Op een late nazomerdag gingen we op zoek naar een plek om te lunchen én een terras. We kwamen uit bij Burg 9 waar het terras verborgen zit tussen de bar en de keuken. Windstil dus, ideaal aan het begin van de herfst. De lunch is zeer gunstig geprijsd, €23,50 voor drie gangen is een prikje. Op maandagmiddag zijn er twee glazen wijn en water inbegrepen voor €35 zelfs. We hadden er als eens eerder geweest op een avond en wilden nu dus wel eens de lunch uitproberen. Ze werd aan tafel voorgesteld bij het aperitief. Prompt werd er ook brood, enkele dips en een amuse voorgeschoteld.

Het voorgerecht was een risotto met spek en truffel(!), lekker en laat dit nu juist één van onze favorieten zijn. Het hoofdgerecht was een pladijsfilet, venusschelpen, puree, romanesco en groene kruiden. Verse ingrediënten, mooie presentatie en lekker!

Als dessert kregen we nog ijs en rabarber, een frisse afsluiter voor een lekkere lunch! Samen met ons zaten er nog enkele klanten te genieten op terras en ook binnen waren er enkele tafels bezet. We sloten af met een koffie en een thee. Bij onze lunch dronken we een glas rode Chianti Classico en een glas Zuid Afrikaanse Stellenbosch. Op de wijnkaart staan trouwens verschillende wijnen die per glas te verkrijgen zijn, een pluspunt. Vooral tijdens een lunch gaat men vlugger een glas kiezen en als er dan nog een ruime keuze is is dat mooi meegenomen.

We betaalden €114,50 met aperitief, wijn, water en koffie. Niet mals voor een lunch natuurlijk maar dat ligt voor een stuk aan de wijn en een tweetal flesjes water. We waren in verlof en tafelen dan ook iets langer en uitgebreider… 😉

De gerechten waren ons uitstekend bevallen, ook de bediening was vlekkeloos, al kon dat niet gezegd worden van de polo van het meisje die in de keuken hielp en onze hoofdgerechten bracht, toch maar een schortje omdoen de volgende keer?

Burg 9

Burg 9

8000 Brugge

gesloten op zondag, zaterdagmiddag op reservatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.