Javana, lekker geurende thee en koffie…

Wanneer je door het centrum loopt worden je zintuigen langs alle kanten geprikkeld. Je weet niet waar eerst gekeken, en ook je reukzin wordt aan alle kanten gestimuleerd. Chocolade, wafels, mout en zeker in de buurt van de markt ook koffie! Wanneer de koffie gebrand wordt bij Javana wordt de hele buurt ondergedompeld in deze specifieke geur. Het koffiebranden is een ambacht die ze er al beoefenen sinds 1949. Waneer je de winkel binnenstapt zet je ook nog een stapje terug in de tijd. Een hele wand wordt ingenomen door verschillende thee variëteiten. Allemaal verschillende combinaties van smaken, netjes gerangschikt in lades met een glazen voorkant. Bovenop staan nog eens bokalen, een vriendelijke verkoopster laat je telkens aan het deksel ruiken om een idee te krijgen van de smaak.

IMG_0899

De geur is iets dat je overvalt bij het binnenkomen en brengt je meteen in de stemming, ook al ben je geen thee of koffieliefhebber. Er  zijn zoveel smaken dat kiezen moeilijk wordt. Er zijn kleine zakjes, leuke blikken doosjes en geschenkverpakkingen waaruit je een keuze kan maken. Een andere wand is voorbehouden voor de zelf gebrande koffiesoorten. De echte koffiefreak koopt natuurlijk hele bonen en maalt thuis de koffie zelf. Bij Javana kan je ook verschillende koffiemolens kopen, van nostalgisch tot modern!

Daarnaast zijn er ook een resem accessoires te koop, zoals kopjes, glazen, suiker, espressomachines en zelfs koekjes. Verschillende bedrijven en horecazaken zijn vaste klant bij Javana. De uitbaters zijn ook steeds op zoek naar nieuwe smaken.Leuk om eens binnen te springen en je te laten begeleiden en nieuwe dingen te ontdekken. Sinds kort is er ook in Gent een winkel waar je ter plaatse kan degusteren!

Javana

Steenstraat 6

8000 Brugge

050 33 36 05

Zondag gesloten

One response to “Javana, lekker geurende thee en koffie…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.