De Toekan, snuisterijen en hebbedingen!

De Toekan is een winkel op de hoek van de Mariastraat en de Sint  Salvatorkoorstraat. Het zit volgestouwd met gadgets, juweeltjes, kledij, schoenen enz. Een keer binnenspringen en wat rondneuzen zorgt steevast voor enkele leuke ontdekkingen. Van magneetjes voor op de koelkast tot fietstassen, je vindt het er allemaal.Op zoek naar enkele kleine cadeautjes om in onze adventskalender te stoppen liep ik langs in De Toekan. Waar je moet beginnen is moeilijk, overal zie je wel iets dat je eens van dichtbij wil bekijken. Zo vond ik er koelkastmagneetjes in de vorm van de appicoontjes op de Iphone, een klein namaakfototoestelletje met een werkend ledflitslampje en een paar vintagespulletjes. Zo zijn er nog ouderwetse fietsbellen, een setje om banden te repareren en retro telefoontoestellen.

Er is ook een ruime collectie tasjes en fietstassen, geldbeugels en gsm zakjes. In toonkasten zitten er juwelen en oorbellen in allerlei vormen en formaten. In een hoek ook schoenen en kledij.

De Toekan is een winkel om even op je gemak in rond te lopen en om herinneringen op te halen bij dingen die in onze jeugd heel gewoon waren maar nu hopeloos gedateerd zijn.

De Toekan

Mariastraat 2

8000 Brugge

050/34 75 27

7 responses to “De Toekan, snuisterijen en hebbedingen!

  1. Dit is een toeristische rommelwinkel. Hebben jullie geen beter alternatief ? D’r zijn in Brugge tal van artisanale shops of alternatieve shops. Mss eens Maud haar opendeurdagen en werk bespreken.

    1. Hallo Veerle, We hebben elk onze mening, zo blijkt nog maar eens. Wij hebben echter al verschillende andere winkels besproken zoals “De Olijfboom”, Javana, “De Lange Bakker”, Madam Mim, Diksmuids Boterhuis,De Westhoek, enz. Ook Maud Bekaert hebben we al in de kijker gezet. Even klikken op de tag shopadresjes of Maud Bekaert in de zoekmachine intikken en ze komen zo tevoorschijn…

  2. Ik vind de Toekan ook een leuke snuisterijwinkel, helemaal geen ’toeristische rommelwinkel’ zoals mevrouw hierboven omschrijft. Niet iedereen is telkens op zoek naar artisanale, ‘back to nature’ spullen. Sommigen van ons worden nu eenmaal blij van Kitsch en kleur!

  3. Most horrid shop owner ever! Nice shop with little trinkets. But my experience here ruined my holiday weekend. I was in the shop collecting items to purchase, a nice skirt a bag etc. The whole time being watched hawkishly by the male attendant in the shop (perhaps he was the owner). Suddenly the attendant came up to me and began cursing and shouting, throwing items around the place and calling me and my boyfriend ‘disgusting’ and ‘rude’. This was because I did not place a bag directly back to where I had picked it up. In a state of absolute shock I dropped the items; I was then chased out of the store by this man who then continued to shout at me down the street. This shop does not deserve anyone’s custom. The worst possible experience ever!! If I could give it minus stars – I would! (March, 2014)

  4. De Toekan is een tof winkeltje. Wat hebben Bruggelingen nog in Brugge? Pralines? Kant? Brugse machinaal gemaakte rommel waar wij niets mee zijn. Alles voor de toeristen maar voor de Bruggelingen bijna niets meer. De Toekan is een heel leuk winkeltje en ons gezin gaat daar zeer graag. Vriendelijke mensen ook. Nog een website en ze hebben alles :-D. Er mogen meer van dit soort winkeltjes komen in Brugge want de Bruggelingen gaan vaak naar de rand van de stad maar niemand die zich af waarom?

  5. Super tof winkeltje. Ik ga zeer graag winkelen in Brugge en spring telkens binnen in de toekan. Leuke hebbedingetjes voor jezelf, fijne kadootjes voor vrienden, spulletjes voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.