Lunchen in Brasserie Dampierre ***

Langs de drukke Maalsesteenweg vind je, ongeveer ter hoogte van het kasteel van Male, Brasserie Dampierre. Vroeger was er op dezelfde plaats een café maar is nu sedert een tijdje omgevormd tot een brasserie. Gelukkig hadden we gereserveerd want toen we kort na de middag arriveerden zat de zaak zo goed als vol. Verschillende mensen moesten dan ook onverrichterzake terugkeren. Tijdens de week kan je er lunchen aan €14, daarvoor krijg je soep en hoofdgerecht. Samen met de ligging zorgt dat voor een succesformule waarschijnlijk. Als het iets uitgebreider mag is er ook een driegangen menu voor €35 zonder dranken.

Op de kaart staan de klassiekers uit de betere brasseriekeuken zoals slibtongetjes, kaas- en garnalenkroketten, bouchée à la reine, steak,… Er zijn ook verschillende suggesties terug te vinden en een gerechtje voor kinderen.

Wij kozen voor de lunch en kregen een lekkere knolseldersoep en als hoofdgerecht een sappige zalmfilet, op het vel gegaard met béarnaisesaus en frietjes. We sloten af met een koffie en thee.

De bediening was vlot en vriendelijk. De dame alleen heeft de zaal goed onder controle, de keuken kon ook goed volgen.

Redenen genoeg dus om nog eens terug te keren en enkele andere gerechten te proberen! Mooie porties, correct klaargemaakt zonder veel franjes en een vlotte service vragen nu eenmaal om een tweede bezoek!

Brasserie Dampierre

Maalsesteenweg 504

8310 Sint Kruis

050/ 37 58 25

Zondag en maandag gesloten

3 responses to “Lunchen in Brasserie Dampierre ***

  1. Als moeder van uitbater Dimitri ben ik natuurlijk bevooroordeeld. Toch raad ik iedereen aan om eens langs te gaan en te proeven van deze (h) eerlijke gerechten. Zijn echtgenote Liselot zorgt voor de vlotte en goede bediening.
    Zeker doen!!

  2. O;K ! Als moeder ben je natuurlijk bevooroordeeld, maar wij kunnen je volledig gelijk geven ! Wij hebben reeds meermaals van de lekkere lunchjes gesmuld ! zeker een aanrader en voor ons, passerend vanuit Antwerpen ,een vaste stop ! See you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.