Pas de Bleu, Rock Fort op verplaatsing ***(*)

Ingrijpende werken in de keuken van Rock Fort deden de zaakvoerders uitwijken naar een tijdelijk onderkomen in de Wollestraat. Restaurant The 57 stond leeg en daar zagen de twee wel brood in. Een unieke ligging en beter dan twee maanden je zaak sluiten, Pas de Bleu was geboren! Wij gingen er lunchen. Het is even zoeken in de Wollestraat, je moet een gaanderij in, een trap naar beneden nemen maar dan kom je in de gelagzaal met een uniek zicht op de Reiearm die loop langs de tuin van het stadhuis. Dit is werkelijk een prachtlokatie!

Tafeltjes met blauw-witte toile cirée, design verlichting aan de muren, een in het oog springende Bombay gin bar in het midden, Miami Vice op de muur geprojecteerd, filmaffiches uit de jaren tachtig aan de muur en personeel in t-shirt met Pas de Bleu print, niets laat vermoeden dat dit een plaats is die slechts twee maanden dienst zal doen als restaurant.

De kaart is beperkt maar met de goeie dingen des levens. Lekker vlees van Dierendonck, kreeft, oesters en een drietal desserts. Er is een menu voor €49 of een lunch voor €15. Hoewel ze nog maar pas open zijn zit het restaurant al aardig vol.

De bediening is jong en vlot en bij het aperitief krijgen we een rillette van fazant en een papieren zakje met brood. De menukaart is handgeschreven in schoonschrift!

Bij de lunch heb je keuze tussen de vis van de dag – vandaag was het kabeljauw – of  bavette, een mooi stukje vlees dat je niet zo veel tegenkomt.

Wij kozen vis en vlees en hadden graag een bordje oesters en zeevruchten (€24) gedeeld maar die waren er jammer genoeg niet. Dan maar oesters alleen (€18). Zes mooie exemplaren met een vinaigrette met sjalot en citroen kwamen op tafel en smaakten voortreffelijk.

De hoofdgerechten waren van hetzelfde kaliber. Het vlees subliem net als de verse béarnaise, Annemieke genoot van een mooi stuk kabeljauw met hollandaisesaus en puree.

Om af te sluiten dronken we nog een thee en koffie met gepersonaliseerde M&M’s. Ik kon niet aan de verleiding weerstaan en bestelde nog een tiramisu. Die kwam origineel met een ijs van mascarpone, dopjes koffiecrème en boudoirs.

Bij het afrekenen liep het wat fout omdat de kassa dienst weigerde en er vooralsnog niet met een kaart kon worden betaald. De dichtstbijzijnde geldautomaat bracht soelaas…

Misschien wordt het wel moeilijk om afscheid te nemen van de locatie en terug te keren naar de vertrouwde stek…

Pas de Bleu

Wollestraat 29-31

8000 Brugge

050/334113

gesloten op zaterdag en zondag

nog tot eind februari in de Wollestraat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.