Lunch bij Niek Ducheyne****, sterke start!

Na enkele jaren actief geweest te zijn als kok aan huis en traiteur, kan je vanaf deze week ook gaan lunchen bij Niek Ducheyne. Op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag wordt er een lunch geserveerd vanaf 12u, de keuken is open tot 15u. Wij gingen dinsdag als eerste en waren danig onder de indruk.De lange smalle ruimte is heel smaakvol ingericht met drie lange tafels met een mooi houten blad. Door telkens een plaats ongedekt te laten is er voldoende privacy. Achteraan is er een knus salon met banken tegen de muur met veel kussens. Boven de bar hangen drie designlampen en er klinkt populaire muziek uit de luidsprekers.

Op de kaart staan enkele hapjes voor bij het aperitief, twee voorgerechten, twee hoofdgerechten en enkele desserts. Bij een Hendricks gin tonic kregen we chips van aardpeer en bestelden we nog een bordje intens smakende Quancialeham.

We kozen voor de lunch (€28) en kregen aan tafel een mooi bord met drie bereidingen van langoustine, kokkels en handgerolde couscous. Een zeer lekker gerecht met een mooie presentatie. Het glas witte huiswijn die we er bij besteld hadden werd nog eens bijgevuld toen de borden aan tafel kwamen.

Hoofdgerecht waren varkenswangen, gekonfijt met een originele risotto van aardappel en een crème van knolselder. Er kwam nog een potje op tafel met een repasse van vlees en groenten. Topper! Zeer zacht vlees, heel lekker…

Als afsluiter mocht ik een sublieme dame blanche proeven. Onder het ijs lag een crunch, echte chocoladesaus en slagroom verrijkt met vanille. We eindigden met koffie en thee en enkele snoepjes.

We betaalden €130 voor deze geslaagde ontdekking.

’s Avonds kan je het restaurant ook afhuren vanaf acht personen tot maximum dertig personen. Ideaal voor een feestje dus. Leuk is ook dat je vooraf kan aangeven of je gehaast bent of niet zodat de keuken daar rekening mee kan houden.

Je kan Niek Ducheyne ook nog altijd inhuren voor een feest op een andere locatie.

Wij komen alvast terug.

Niek Ducheyne

Scheepsdalelaan 69

8000 Brugge

0474/99 31 79

open ’s middags op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag, telkens van 12 tot 15u

 

One response to “Lunch bij Niek Ducheyne****, sterke start!

  1. heerlijk gelunched deze middag . super aperitief in de salon achteraan héél gezellig. daarna een top voorgerechtje van Zeeuwse Harder , overheerlijk!!
    Daarna het hoofdgerecht super , rundswangetjes met een fantastische groenten garnituur.
    Voor herhaling vatbaar. Doe zo verder !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.