Op het terras van ’t Fort van Beieren***

Wanneer de eerste lentezon tevoorschijn komt, wil iedereen naar buiten. Zo sprongen wij gisteren ook op de fiets om de voorraad vitamine D terug aan te vullen. Een tussenstop voor de lunch was het Fort van Beieren langs de Gemeneweidestraat in Koolkerke. Een oud fort, daterend uit het begin van de 18de eeuw waarvan de hoeve nu is omgevormd tot een eetcafe en een populaire plaats is voor fietsers en ruiters. Een ruim terras aan de voorkant bied je trouwens de kans om iedereen gade te slaan.

We bestelden een Brugse Zot en een sherry en begonnen de kaart te overlopen.

Op die kaart staan verschillende snacks zoals croque monsieur, spaghetti, garnaalkroketten,… maar er is ook een suggestiebord voor de gasten met grotere honger. Op het bord stond steak, vol au vent, varkenshaasje, scampi, gamba’s,… 

Wij kozen voor de gamba’s van de chef (enkel per twee personen, €38 voor twee) en werden verwend met elk tien exemplaren. Onder de gamba’s lag er een slaatje met appel, een kommetje frieten en mayonaise (uit een potje) kwamen ook op tafel.

We dronken er een karafje witte huiswijn bij. De gamba’s waren lekker, goed klaargemaakt en gaven ons al een eerste zomers gevoel.

Het slaatje apart in een kommetje en een beetje rijst in plaats van frietjes hadden het gerecht nog wat meer standing gegeven, maar toch likten we letterlijk en figuurlijk onze vingers af!

We betaalden met plezier de rekening van €60 voor het eerste terrasje van het jaar en hopen dat er nog veel mogen komen…

Het Fort van Beieren is een ideale stopplaats tijdens een wandeling of fietstocht, in de namiddag serveren ze ook pannenkoeken en wafels. Op woensdag, donderdag en vrijdag is er ook een lunch. Hier krijg je waar voor je geld en kan je met een goed humeur verder van de zon genieten!

Fort van Beieren

Gemeneweidestraat 51

8000 Brugge (Koolkerke)

050/67 95 86

gesloten op maandag en dinsdag

In juli en augustus ook open op maandag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.