Vino Vino, new style…

Vino Vino in de Grauwwerkersstraat is jaren een begrip geweest in Brugge. Rick, de uitbater was vergroeid met de naam en omgekeerd. Sinds eind maart staat hij niet meer achter de toog en dat was toch even aanpassen, voor de vaste tooghangers maar ook voor de occasionele bezoekers. Rick gaf immers iedereen het gevoel dat je er sinds jaar en dag kwam. Een grap, een aanstekelijke lach, een babbeltje slaan maar ondertussen toch de controle over het café houden, het is niet iedereen gegeven.  Sinds half april zijn de nieuwe uitbaters aan de slag gegaan. Heel onbekend zijn ze niet, Achim Vandenbussche en zijn vriendin komen van het onlangs gesloten bierrestaurant De Dyver. Veel is er ook niet veranderd aan het interieur en dat hoefde uiteindelijk ook niet. Dat de kaart met tapas uitbreidde is ook niet verwonderlijk met chef Achim in de keuken.

De drankenkaart is ook wat gewijzigd, brouwerij Haacht is er nu immers huisleverancier. Tongerlo van ’t vat is ook geen slechte keuze. Verder staan er ook verschillende gins op de kaart, iedereen moet mee met hype.

Wij proefden enkele gerechtjes van de tapaskaart en waren bijzonder tevreden. Een ruime keuze vind je op zwarte broodplankjes op tafel of op één van de grotere borden aan de muur. Fish & chips met tartaar en op verzoek zelfs a la minute gemaakte mayonaise gingen er goed in. Hetzelfde verhaal met de verse inktvisringen. De fish & chips was trouwens leuk gepresenteerd op krantenpapier.

Mooie Delfts blauwe bordjes zorgden voor een leuke tafel. Ook de gebakken ham met pickles was een voltreffer. Mooi gegrild en verse pickles deden ons verlangend opnieuw naar het suggestiebord kijken maar we hielden ons in. Matigheid is niet voor niets één van de kardinale deugden.

Volgende week proberen we zeker de ribbetjes of de bierkaaskroketjes al kan het ook “en” zijn. 🙂

Achim en zijn vriendin hebben trouwens eigenschappen die iedere cafébaas zou moeten hebben. Altijd klaar voor een praatje, het leven niet te zwaar nemen, op tijd en stond een knipoog. Het helpt allemaal een beetje om er aan te wennen dat Rick en Kaatje er niet meer de plak zwaaien.

Vino vino

Grauwwerkersstraat 15

8000 Brugge

 

One response to “Vino Vino, new style…

  1. Leuke evaluatie. Fijn dat jullie ons up-to-date houden ivm de horecaverschuivingen in Brugge… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.