Bagels en Sanseveria’s

Via via hoorden we dat er een nieuwe zaak, Sanseveria genaamd, was geopend in de Predikherenstraat sinds 1 mei. In de vroege ochtend waren we op zoek naar een ontbijtadresje. De Craenenburg op de markt was nog net niet open. En dan bleek Sanseveria al open te zijn vanaf 8u. Ideaal om een keer te testen! 

Van buitenaf ziet de zaak er heel gezellig uit, met mooie uitstalramen en veel sanseveria’s. Het huis stond al een tijdje leeg, en was vroeger een bakkerij. De mooie authentieke vloer werd behouden. Het hele interieur zit zowat in een retro kleedje met scandinavische toetsen. De oude toog werd vervangen door een authentieke sigarentoog, met nog oude sigarettenreclame’s erop. Weliswaar geen sigaren meer te bespeuren, maar wel croissants, cakes en bagels.
Hoofdbrok van de menukaart zijn effectief ook bagels. Met hartig en zoet beleg. Wij kozen voor een ‘ontbijtbagel’, Leon (€7) belegd met gerookte zalm, dille, een roereitje en roomkaas. Je kan kiezen welk type bagel je wilt: sesam, maanzaad, meergranen… Heel lekker en eigenlijk ook wel voldoende als ontbijt. Zoiets vult wel de maag. We dronken er een koffie, thee en vers fruitsap bij. Geserveerd in een mooi retro servies. Het assortiment thee is niet zo ruim, een focust vooral op fruitige thee. Ik had liever gewoon een zwarte thee bij het ontbijt gedronken. Het klein glaasje vers fruitsap viel wel wat duur uit (€3).
Op de kaart ook nog slaatjes en quiches, en een uitgebreid assortiment dranken. Sanseveria is open elke dag open van 8-17u, behalve op zondag. Je kan er ook take-away online bestellen.

Dit soort zaken zie je niet veel in Brugge.  Leuk dat er jong bloed uit Oostende zich bij ons komt vestigen en een origineel concept uitprobeert. Je merkt dat het allemaal wel nog wat nieuw is en de routine er nog moet inkomen, maar heel lekker ontbeten in een tof origineel kader. Binnenkort ook eens een lunch uitproberen.

Sanseveria
Predikherenstraat 11
8000 Brugge
050 34 81 43
www.sanseveria.be

 

2 responses to “Bagels en Sanseveria’s

  1. in de 40er jaren was dit gebouw een zeer bloeiend café de MOZAAR genoemd uitgebaat door Hélène Zieneberg en Florimon Ricquier

  2. Leuk dat er nog een positief over de horeca in Brugge wordt gepraat. De laatste tijd kwam Brugge redelijk negatief in het nieuws doordat men blijkbaar niet veel respect toont t.o.v. toeristen. Blij dus dat je goed ontvangen bent én dat het ontbijtje ook lekker was, wat uiteraard ook belangrijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.