Tafel ID, tafeltje dek je!

Tafel ID is een leuk initiatief dat lekker eten combineert met een workshop tafel dekken. Op vaste tijdstippen worden die workshops georganiseerd waarop je vrij kan inschrijven, alleen of met vrienden. Annemieke had haar ingeschreven met twee vriendinnen maar moest op het laatste moment verstek laten gaan omdat ze ziek was. Ik was stand in en zo ook de eerste man ooit in de geschiedenis van Tafel ID die de workshop volgde. Het viel reuze mee moet ik zeggen… 🙂 De workshops gaan door in een mooie vakantiewoning langs de Pijpeweg in Sint Kruis. Het thema van deze workshop was Thais en zo zat ik opeens tussen een tiental dames te aperitieven. Het aperitief bestond uit limoncello, cava, citroengras en kafir limoenblaadjes. Een tweetal hapjes waaronder een tartaar van scampi met witte en zwarte sesamzaadjes brachten ons in de stemming.

De gastvrouw, Kristien, is een regentes huishoudkunde die haar passie om een tafel mooi aan te kleden op deze manier deelt met de groep. Normaal is de workshop uitgebreider maar omdat er deze keer een volledig menu op ons stond te wachten kregen we wat meer uitleg over het plooien van een servet in de vorm van een waterlelie en over het gebruikte servies en de bloemen. Ik was alvast blij dat ik niet moest strijken…

De Thaise gerechten werden ter plaatse klaargemaakt door Stefanie De Coninck, docente aan Spermalie, en de start mocht er alvast zijn met een soepje op basis van kip, kokos en champignons. Druppeltjes chili olie zorgden voor de afwerking. De sfeer aan tafel is informeel, gasten die al enkele workshops volgden verbroederen er met de andere deelnemers. De gastvrouw zorgt er voor dat niemand iets te kort heeft.

Op onze servet lag een steen waarop in het Thais “geluk” stond geschreven, die mochten we ook mee naar huis nemen.

De twee volgende gerechten waren ook lekker, scampi met gele curry en thais gehakt met een eitje, goed gekruid en ruime porties. Er kwam ook rijst en sojasaus en chili op tafel om indien nodig nog wat bij te kruiden. De recepten van de gerechten en ook de instructies om de tafel aan te kleden krijg je trouwens nadien via mail netjes bij je thuis.

Het dessert was ook de moeite waard, loempia van banaan, ijs en chocoladesaus met chili die wonderwel bij elkaar paste.

Daarna was er nog koffie met een gelukskoekje. Dat ik volgens dat koekje een bron was van wijsheid en kracht wist ik al langer 🙂 maar het werd toch nog eens bevestigd!

Een workshop kost tussen de 45 en 50 euro, daarin zit alles inbegrepen. Inschrijven kan via de site van Tafel ID.

Een leuk initiatief en origineel, dat er veel cursisten zich inschrijven voor een volgend thema bewijst dat hier goed werk geleverd wordt.

One response to “Tafel ID, tafeltje dek je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.