Osteria 45, nieuw en Italiaans***(*)

Brugge krijgt er de laatste tijd een pak nieuwe restaurants bij. Zo opende een goeie maand geleden Osteria 45 in de Sint Jakobsstraat. Vroeger was hier korte tijd Crock cafe maar dat bleek geen blijver te zijn. Nadat het pand geruime tijd leeg stond werd het grondig onder handen genomen en het interieur kreeg een frisse en moderne toets mee. De Italianen die de zaak uitbaten maken het plaatje compleet. In een osteria wordt meestal de nadruk gelegd op wijn en kan je simpele gerechten verkrijgen. Hier vinden we verschillende pizza’s op de kaart, enkele pasta’s en nog enkele suggesties. Daarnaast zijn er nog enkele antipasti te verkrijgen. De pizza’s worden in een open keuken klaargemaakt en in de oven geschoven, afhalen kan ook.

Dat er op de meeste tafels een bordje “gereserveerd” stond is een goed teken voor een restaurant die recent de deuren opende, al kan je natuurlijk niet altijd controleren of dat wel zo is. Wij kregen een hoog tafeltje achteraan en hadden zo een mooi overzicht. We waren er vrij vroeg, rond 18u, en kregen al vlug gezelschap van nog een tweetal families met kinderen.

De vier bruschetta (€8) die we bestelden bij het aperitief kwamen vrij vlug en bleken smaakbommetjes te zijn. Tallegio met truffelpasta, halfgedroogde tomaat, lardo en een iets minder afsmakkende funghi zorgden voor een goed begin. We dronken er elk een glas Chianti bij.

De pizza’s waren rijkelijk belegd zonder overdadig te zijn, met een heerlijk dunne bodem. Geen tomatensaus op de bodem hier maar een kaasmengeling. Annemieke koos voor courgette en pancetta, ik voor champignons, San Daniele ham en truffelpasta. We hadden moeite om de grote pizza binnen te werken maar we hebben volhard!

Afsluiten deden we met een espresso en lieten zo de dessertkaart links liggen, nochtans leek de biramisu op basis van Straffe Hendrik quadrupel interessant of hoe een traditioneel Italiaans dessert vermengd kan worden met een lokaal product.

De bediening is vlot en op zijn Italiaans, de rekening viel ook goed mee, €40 voor de bruschetta, twee pizza’s, twee glazen wijn, een cola en twee espresso’s. Hier komen we nog terug!

Osteria 45

Sint Jakobsstraat 45

8000 Brugge

050/698307

Gesloten op dinsdag

 

4 responses to “Osteria 45, nieuw en Italiaans***(*)

 1. In Brugge zijn er inderdaad heel wat restaurants en is er veel concurrentie, al kan je toch een groot verschil maken op bediening – prijs – kwaliteit en klantvriendelijkheid. Als je dit doet, dan kan je overal scoren. Ik ben zelf een pasta liefhebber en zie alvast aan je artikel dat het qua smaak zeer goed zat 🙂

 2. Wij waren daar gisteren met zn zessen. Alle gerechten waren heel smaakvol, mooi gepresenteerd, de bediening door Marco sympathiek, het interieur stijlvol,.. alleen maar lof voor dit pas opgestarte pareltje! Goedkoop is het niet; maar we hebben de rekening graag betaald 🙂

 3. In dit nieuw restaurant werd ik door mijn vriendinnen uitgenodigd voor mijn verjaardag.Wat een super ontdekking.
  Dat is nu eens ‘echt’ Italiaans. De wijn is heel heel goed en…per glas te verkrijgen. Het eten is super lekker en o.a. de ‘Filetto…’ kan ik iedereen aanraden.
  Proficiat aan Marco met de opening en veel succes.
  Graag tot de volgende,
  Laurienne
  Tielt

 4. Sure, the pizza’s are fantastic, as is the restaurant itself, but this could easily have been a better experience if not for the server.

  My wife and I walked into a nearly empty restaurant. When we told we didn’t make a reservation, the server seemed irritated. We got a seat directly next to another couple (while there was plenty of room left).

  The server seemed irked we didn’t want any starters, just a pizza. Then, when two goodlooking young women came walking in, he made a complete 180 in personality. They also didn’t have a reservation, but the server happily seated them at a much more private table without any problems.

  The female server who helped us when we left, was very kind. But sadly, the male server left us with a bad taste as we left the restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.