Au Petit Grand,*** voor een lekker stukje vlees

De Philipstockstraat is ondertussen uitgegroeid tot een straat met verschillende restaurants en leuke winkeltjes. Eén van de vaste waarden in de straat is Au Petit Grand, die met bijna vijftien jaar een blijver is. Stukken vlees en vis op de grill is hun specialiteit, en dat wordt gesmaakt door toeristen en Bruggelingen. Toen wij er op een zondagavond zonder reservatie binnenkwamen zaten er al enkele vroege gasten te tafelen, een uur later was de zaak zo goed als volgelopen.

Op de kaart staan klassiekers zoals garnaal- en kaaskroketten, gegrilde scampi’s, maar er zijn ook wisselende suggesties met seizoensgebonden producten. Natuurlijk staat het vlees en de vis op de grill hier op de eerste plaats. Je kan de chef volgen in de open keuken in het midden van de zaal.

Annemieke koos voor de gegrilde gamba’s met pittig dipsausje en ik voor de garnaalkroketten. Vier grote gamba’s kwamen vrij vlug bij ons op tafel, we waren nog druk bezig het laatste beetje krabsla op ons toastje te smeren. De garnaalkroketten kwamen met een slaatje en partje citroen en misten wat kruiding, voor mij mocht het wat pittiger zijn.

Als hoofdgerecht hadden we beiden de chateaubriand (€58 voor twee)  gekozen, een mooi stuk vlees die zoals gevraagd in twee verschillende bakwijzen op tafel kwam. Het slaatje was hetzelfde als bij de garnaalkroketten. Heel zacht vlees met een lekkere grillsmaak. Verse béarnaise die ook hier voor ons wat meer kruiding verdiende, kwam in een kannetje apart.

Bij de hoofdgerechten is er keuze tussen frietjes, gratin dauphinois of een aardappel in de schil. We kozen frietjes maar Annemieke kon wat later probleemloos nog wat gratin bijbestellen als “vieze goeste”. De fles Montepulciano (€28) was een goeie keuze.

Als afsluiter deelden we nog een coupe advocaat die een beetje tegenviel door de advocaat die waarschijnlijk uit een plastiek knijpfles kwam.

We betaalden bijna €150 voor ons twee.

Au Petit Grand is een goed adres voor een correct bereid stuk vlees of vis, de bediening is vlot en zeer vriendelijk. Ook de keuken kan vlot een volle zaak aan, ook dat verdient een pluim. Iets meer aandacht voor de kruiding en de afwerking zouden er wellicht voor zorgen dat het restaurant een trapje hoger komt te staan.

Au Petit Grand

Philipstockstraat 18

8000 Brugge

050/34 86 71

gesloten op maandag

Er is ook een terras dat uitgeeft op de Burg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.