De Goeste, soep en pastabar met veel liefde!

Langs de Blankenbergse Steenweg opende enkele maanden geleden “De Goeste”, een soep en pastabar. Twee jonge en gemotiveerde dames staan er achter de toog en hebben oog voor detail. Verschillende soepen, pastasauzen en belegde boterhammen staan er op een groot krijtbord geschreven. Je kan zowel ter plaatse alles opeten of meenemen naar huis of je werkplek. Dat het er hier vroeger wel eens warmer aan toe ging, daar is niets meer van te merken… De keuze was moeilijk dus nam ik van alles wat. De kruidige Oosterse soep met noedels, knapperige groentjes en kip (€4,50) maakte zijn belofte waar. Een maaltijdsoep met knapperige groentjes en een kruiding die juist goed was. Dat de groentjes en de noedels apart in de soep worden gedaan zorgt er natuurlijk voor dat het geen brij wordt. Bij de soep krijg je ook nog een zakje met enkele stukjes brood, croutonnetjes en boter. Origineel en klantvriendelijk!

De pasta met zachte paprikasaus en spekblokjes (€7,20) was ook zoals het hoorde. Hier geen saus met een overdosis zout maar opnieuw correct gekruid. De spekblokjes kwamen opnieuw afzonderlijk bij de saus, iedereen evenveel dus. Bij sommige sauzen kan je vrij de topping kiezen.

foto

De belegde broodjes zijn twee fors uit de kluiten gewassen sneden brood die rijkelijk belegd zijn. Persoonlijk vond ik de sneden brood en dus ook de korsten te dik. Ik koos voor gerookte zalm met zure room, szechuanpeper en frisse spinazie (€4,50). Broodjes met dat ietsje meer van beleg, hier geen martino, smos of krabsalade maar wel met ovengebakken ham, Luikse siroop, mozzarella en Italiaanse ham.

Als dessert krijgt iedere klant ook nog een appeltje mee.

Dat de dames oog hebben voor detail schreef ik al in het begin maar het zijn die dingen die het hem doen en die er voor zorgen dat klanten met plezier terug komen.

Binnen zijn er genoeg zitplaatsen en je kan ook op het terras voor de deur zitten. Parkeerplaatsen zijn er voldoende langs de straat. Er is wel geen bancontact, dat kan soms voor verrassingen zorgen…

Bestellen kan ook telefonisch of via de site.

De Goeste

Blankenbergse Steenweg 274

8000 Brugge

Gesloten op zon- en feestdagen

050/70 40 46

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.