Oyya, een nieuwe ijsjeszaak

De Noordzandstraat en de Geldmuntstraat worden druk gefrequenteerd door Bruggelingen en toeristen op zoek naar een ijsje. Twee gevestigde waarden, Da Vinci en De Ijsbeer krijgen nu te duchten concurrentie. Enige tijd geleden opende Moochie en vandaag was het de beurt aan Oyya, het project van Bruggeling Mathieu Eyckmans. Vier ijsjeszaken op een steenworp van elkaar, hopelijk wordt het een warme zomer! Pas enkele minuten open hadden toch al een handvol mensen de weg gevonden. Aan de rest van het gebouw is best nog veel werk maar de verkoopsruimte is blijkbaar net op tijd afgewerkt.

Blinkende witte tegeltjes aan de muur en het Oyya logo hel verlicht, minder is soms meer in een interieur. Veel volk ook om je te bedienen, netjes in een leuk uniform. Het was nog een beetje wennen maar na een paar dagen zal dat wel in orde zijn. Oyya heeft ook zijn best gedaan om een publiek aan te spreken. Advertenties in kranten, Facebook, Foursquare-acties, ze waren wel aanwezig. Ook op Instagram hebben ze hun plaatsje gereserveerd. Dat je via de social media veel volk naar je zaak kan lokken is hen zeker niet ontgaan.

Marieke was mee proefkonijn en koos voor een bolletje macaronijs, ik koos voor Kinder bueno en oreo, beiden gebaseerd op koekjes. Smaken zijn er genoeg, tot wel 28 per dag, maar er is ook yoghurtijs met verschillende toppings en wafels. Je kan ook toppings kiezen voor op het ijs natuurlijk.

Lekker ijs, een bankje op het Sint Amandsplein of Muntplein is dan natuurlijk ideaal…

foto

Een cliënteel vinden en kunnen vasthouden is hier de boodschap natuurlijk. Mensen zijn soms honkvast, de uitdaging zit er hem in om juist die mensen te overtuigen dat het gras soms groener is aan de overkant en hier kan je dat vrij letterlijk nemen…

Oyya

Noordzandstraat 1

8000 Brugge

0486/17 63 11

Alle dagen open van 10u tot 23u

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.