Cézar, nieuwe aanwinst in Brugge ***

Waar vroeger sociaal restaurant Pas Partout was opende vorige week Cézar, een klein en vriendelijk ogend restaurant. Gelegen op de hoek van de Carmersstraat en de Jeruzalemstraat in de leuke Sint Annabuurt, waar vroeger ooit Geert Vanhecke in de potten stond te roeren. Het interieur werd grondig onder handen genomen, aan de muren hangt behangpapier dat doet denken aan Delfts blauw servies, aan de tafels staan verschillende stoelen. De menukaart is vastgeklemd op een houten plankje. Hier vind je een eerlijke bistrokeuken met klassiekers. Geen zalfjes of schuimpjes maar “comfort food” die je aan thuis of je oma doen denken.

Wij kozen voor een bordje Cézar bij ons aperitief. Varkensrillettes, bijzonder lekker van smaak, gedroogde ham en een smeuïge geitenkaas met pijpajuin kwamen op een bord samen met een crème van Oud Brugge met Brugse Zot en enkele stukjes getoast brood. Een lekkere start!

Als voorgerecht kozen we het aardappelsoepje met zachtgegaarde runderwang, intens van smaak maar wel wat prijzig (€11,95), ik kreeg een mooie mergpijp met een dikke toast.

Bij de hoofdgerechten vind je verschillende soorten vlees, er is een steak tartaar die aan tafel wordt klaargemaakt maar ook Wexford prime cote à l’os, aberdeen of angus. De chef is duidelijk een vleesliefhebber en dat zie je op de kaart. Klassiekers onder de visgerechten zijn er ook, rogvleugel met kappertjes, zeebaars met puree of een pot au feu van Noordzeevis. Het klinkt allemaal even lekker.

Uiteindelijk was het de vol au vent die het haalde. Eén keer met en een keer zonder de zwezeriken. We kregen een mooi potje met duidelijk zelfgemaakte vol au vent, mooie stukjes kip, gehaktballetjes en bij mij correct gebakken zwezerik. Een gerecht met liefde en respect klaargemaakt. Frietjes, zelfgemaakte mayonaise en een (te) klein slaatje maakten het feest compleet. De tweede portie frietjes was wel iets te hard gebakken.

Ook de desserts zijn klassiekers met de Dame Blanche voorop. Die werd ook gul opgediend, slagroom en warme chocoladesaus apart in potjes. Het ijs komt van patisserie Academie.

We sloten af met een koffie en een thee en betaalden €127 voor een gesmaakte start van Cézar. De bediening is vlot, los en vriendelijk ook al moet de dame des huizes ettelijke meters afleggen tussen keuken en zaal.

Iedere middag kan je hier ook komen lunchen, soep en hoofdgerecht krijg je voor €13,95.

Cézar is een leuk restaurant waar gekookt wordt met respect voor traditie en met goeie ingrediënten. Dit niveau aanhouden en Cézar wordt een blijvertje!

Cézar

Jeruzalemstraat 1

8000 Brugge

050/70 97 84

Gesloten op zondag en maandag

 

2 responses to “Cézar, nieuwe aanwinst in Brugge ***

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.