Broodjes van bij Babette

Gisteren opende “Babette” in de Noordzandstraat zijn deuren. De voormalige deelnemers van Mijn Restaurant hebben Kortrijk ingeruild voor Brugge en starten hier dus een broodjeszaak. Een pand werd grondig onder handen genomen, het resultaat is een leuke zaak geworden met grote krijtborden waar de verschillende broodjes op genoteerd staan. Je kan er een tiental broodjes verkrijgen, enkele salades en soep. Alles is om mee te nemen. Ook voor wie vlug nog een koffie wil meenemen onderweg kan er terecht. Er zijn ook enkele ontbijtmogelijkheden.

Ik bestelde een broodje Martino en een broodje kip met ananas en currysaus. Ook een pastaslaatje ging mee naar huis.

IMG_2495

 

De broodjes zijn royaal belegd wat er voor zorgde dat het wel wat moeite kostte om ze te verorberen. Ook Marieke heeft een klein gevecht moeten leveren, niet alleen een kinderhand is snel gevuld maar ook een kindermond… Misschien een idee om voor kinderen een kleiner broodje te voorzien?

Het slaatje was lekker van smaak, net genoeg balsamico, goeie mozzarella en kerstomaatjes. De partjes gewone tomaat waren iets te hard en hoefden er niet echt bij. Spirelli en een stukje brood in een zakje apart maakten het af.

Verder vind je er ook nog verschillende desserts zoals broodpudding, muffins, chocolade en zo meer.

Overal vind je de mooi gestileerde B terug, op de zakjes, het inpakpapier en als button. Leuk gedaan!

Ik betaalde €13,20 voor de twee broodjes en het slaatje. De slaatjes heb je in twee formaten en zijn best wel handig en een gezonder alternatief voor een soms calorierijke lunch.

Het verschil proberen te maken met andere broodjeszaken wordt de niet zo makkelijke opdracht, de ligging zit alvast mee. Samen met zo weinig mogelijk toegevingen op de kwaliteit van het beleg moet het lukken. Ons heeft het alvast gesmaakt.

Babette

Noordzandstraat 67

8000 Brugge

Gesloten op zondag en maandag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.