Le kok sur mer, aanrader in Vlissegem

Samen met 3 kookvriendinnen vierde ik dit jaar Nieuwjaar een beetje aan de late kant. We boekten een tafeltje in Le kok sur mer, een restaurant in Vlissegem. En het bleek een voltreffer te zijn! 

Van buitenaf heb je niet echt een idee van de stijl van het restaurant. Het ligt langs de hoofdbaan die Vlissegem dwarst, naast een tuincentrum. Eens binnen kom je in een heel gemoedelijke sfeer en eigentijds interieur terecht. We hadden een tafeltje voor 4. Het restaurant zat voor de rest volboekt, en dit op een donderdagavond in februari in het dorpje Vlissegem.
De vrouw des huizes zorgde voor een zeer vlot en vriendelijk onthaal. Bij de apero een paar verzorgde hapjes, waarmee de toon al wat gezet was. Je kan kiezen voor een kort en lang bib-gourmand menuutje of à la carte eten. Gezien we nog ons nieuwjaar moesten vieren, kozen we uiteraard voor het lange menu.
We starten met als voorgerecht wilde krab, handgepelde Zeebrugse garnalen, sorbet van komkommer met een coulis van tomaten. Een heel fris gerecht, heel verzorgd, echt lekker.

Dan als extra tussengerecht in het verlengde menu was er tarbot met  zwarte quinoa, jus van langoustines en waterkers. Ook hier super. Portie ook niet te ruim, maar zeker genoeg. Als hoofdgerecht had ik de rigatonis (buisjespasta) met gesauteerde uitjes, truffelsaus en spaanse ham. Dit gerecht was nogal copieus, de buisjes waren opgevuld met een soort kaas, maakte het nogal stevig. Maar qua smaak wel heel lekker. De anderen aan tafel namen de gebakken coquilles met knolselder, pistou en krokantje van tomaat. Dat leek mij een iets lichtere keuze, ook heel mooi gepresenteerd.
Als dessert was er rode vruchten met balsamico en huisgemaakt ijs van ijzerkruid. Ik heb het dessert vervangen door een theetje, de rigatonis hadden mij wat teveel gevuld. Prijs voor het 4-gangen menu is 51 euro per persoon.

We waren niet van plan om veel wijn te drinken en kozen daarom niet het wijnarrangement, maar werden een heel lekkere chardonnay aangeraden door de gastvrouw. Prijs per persoon met water, apero en koffie was 70 euro.
Zowel qua gerechten als bediening en sfeer super in orde. De chef en gastvrouw hebben hun ervaring opgedaan bij Wout Bru en nog een aantal andere grote namen. Je ziet dat ze de knepen van het vak heel goed onder de knie hebben.  Dit restaurant is absoluut een aanrader.

 

Kok sur mer
Warvinge 49,
8421 Vlissegem

Tel 059 430 970

www.lekoksurmer.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.