Pieter Pourbus***, klassiek maar lekker!

Restaurant Pieter Pourbus moet je weten zijn, op de hoek van de Grauwwerkersstraat en de, jawel, Pieter Pourbusstraat. Toch zijn het vooral (Engelse) toeristen die er vastberaden binnenstappen. Eenmaal binnen waan je je in een klassieke Vlaamse huiskamer. Zware balken, open haard en snuisterijen zijn alom tegenwoordig. Ook de kaart oogt klassiek met garnaalkroketten, scampi’s, tomaat garnaal en enkele slaatjes zijn te vinden tussen de voorgerechten. Onder de hoofdgerechten is er gegrilde côte à l’os, lamskroontje, gebakken zeetong, verschillende bereidingen van lotte en waterzooi. Een ruime keuze dus en voor wie er echt niet uit geraakt is er ook nog een gunstig geprijsd all in menu (€52).

De bediening is er zeer vriendelijk, je voelt je er direct op je gemak en iedereen wordt er op dezelfde manier ontvangen. Opvallend was wel dat hier hoofdzakelijk toeristen de weg vinden naar dit restaurant, het lijkt wel alsof Bruggelingen er het bestaan niet vanaf weten…

Gerookte zalm en garnaalkroketten werden de voorgerechten, klassieker kon bijna niet. Gerookte zalm is dan ook bijna op geen enkele kaart nog terug te vinden. Ik kreeg een groot bord met gesnipperde ui en een partje citroen. Lekker met een goed doorsmakende houtsmaak. Ook de garnaalkroketten werden goedgekeurd. De vulling was licht lopend en goed van kruiding.

Voor de hoofdgerechten gingen we op hetzelfde elan verder. Een grote gebakken zeetong met frietjes en verse mayonaise kreeg Annemieke voorgeschoteld, ik kreeg de kabeljauw met mousselinesaus en dat was misschien het minste gerechtje van de avond.

Het stuk kabeljauw was wat klein uitgevallen en eerder droog, de mousseline miste wat aciditeit. Ook de garnituur was wat magertjes met één pomme duchesse, een beetje prei en een broccoliroosje. Misschien wilde de chef mijn inname van calorieën wel beperken, in dat geval ben ik hem dankbaar! 🙂

Eindigen deden we met een dame blanche met warme chocoladesaus, koffie en thee. De rekening lag in het verlengde van mijn kabeljauw, €130 voor twee, aperitief, wijn, water en koffie inbegrepen. Je moet ver zoeken in Brugge om voor die prijs goed te eten en vriendelijk bediend te worden!

Wij komen beslist nog eens terug want de côte à l’os die we aan een andere tafel zagen moeten we zeker ook eens proeven.

Pieter Pourbus

Pieter Pourbusstraat 1

8000 Brugge

050/34 11 45

Gesloten op woensdag en iedere middag, uitgezonderd zondagmiddag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.