PiekNiek, origineel picknicken…

Nu het mooie weer er aan komt trekken veel mensen er wel eens op uit. Met dit idee in hun achterhoofd hebben vier studenten als een leeronderneming PiekNiek boven de doopvont gehouden. Ze gingen op zoek naar lokale handelaars die met hun in zee wilden gaan en goten dat alles in twee verschillende boxen, Piek en Niek. Wij bestelden een Piek box die we konden afhalen in Howest in de Rijselstraat. Afhalen kan trouwens op woensdag, zaterdag en zondag. Iedere box kost €30 en is voorzien voor twee personen.

IMG_2619

Leuke doos en een leuk logo, handig om ergens mee naar toe te nemen. De geselecteerde handelszaken zijn trouwens gekende namen, Li o Lait, La Dolce Maremma, Heavenly Cakes, Freyne,…

De box is goed gevuld met onder meer een pastaslaatje, bagel, fruit, flesje prosecco, bestek, plastic bekertjes en zo meer.

IMG_2620

Ook leuk is een blaadje met leuke plekjes in Brugge om te picknicken, telkens krijg je er een QR code bij zodat smartphone eigenaars zich moeiteloos kunnen laten leiden. Origineel en goed gevonden!

IMG_2621

 

Omdat het weer weinig uitnodigend was hebben we onze picknick dan maar aan de keukentafel georganiseerd en van alles geproefd. Uiteindelijk vonden we dat er een beetje een overdaad aan zoet in de box zat. De twee chocoladebroodjes mochten voor ons gerust vervangen worden door gewone broodjes en het flesje fruitsap door een flesje water, kwestie van alles een beetje te kunnen doorspoelen.

De lekkere worst van La Dolce Maremma eet je nu eenmaal niet volledig op zonder een stukje brood. Een flesje water is altijd handig voor onderweg of om eens de mond te spoelen. De taartjes van Heavenly cakes zaten bovendien handig verpakt in een apart doosje en zijn een lekkere afsluiter.

PiekNiek is een leuk initiatief van vier creatieve mensen, dat ze samenwerken met lokale handelaars is een mes dat aan twee kanten snijd. Ofwel ken je ze al en ken je ook hun kwaliteit ofwel leer je ze kennen door hetgeen in de box zit.

Bestellen kan via de site en dat tot eind mei. Dan loopt het project op zijn einde en stoppen de contracten. Tenzij het een overweldigend succes is natuurlijk.

Laat de zon maar komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.