Lekker eten bij Sint Anna***(*)

In de schaduw van de Sint Annakerk opende een tijdje geleden een nieuwe bistro. Sint Barbe heeft er plaats geruimd voor Sint Anna om het onder heiligen te houden. Het interieur heeft een make over gekregen, beneden staan er hoge tafels met stoelen, boven vind je het restaurantgedeelte. Je kan er dus ook gewoon binnenstappen om iets te drinken en een tapas bestellen voor de kleine honger. Genieten is het ook op het terras aan de overkant waar je in de beschutting van de kerk kan genieten van de zon.

Op de tapaskaart vind je onder meer enkele hammen, coppa en mosseltjes. Lekkere blokjes zelfgemarineerde feta en olijven krijg je zo bij je drankje.

unnamed

Op de kaart staan verschillende zuiderse gerechten zoals pasta met truffel, oesters, maar ook een rib eye kan je er terugvinden.

Nadat we er al eens het terras hadden uitgeprobeerd (en goedgekeurd) keerden we er terug om wat uitgebreider te tafelen. We namen plaats aan de hoge tafels en kozen enkele tapas voor bij het aperitief. Zes mooie verse oesters, huré (een soort hoofdvlees) en zeer verzorgde bruschetta met ham werden op tafel gezet, lekker!

Als hoofdgerecht kozen we een pasta met verse truffel en zeebaars met couscous, citroen en koriander. Twee zuiders aandoende gerechten die perfect waren klaargemaakt en in een mooie portie op tafel kwamen. De chef in de keuken weet wat hij doet, voordien roerde hij in de potten van de Witte Raaf, Mystique en Bistro3. Telkens opnieuw wist hij ons te verassen met zijn goed uitgebalanceerde, mediterraans aandoende gerechten.

Omdat we nog wat tijd overhadden bestelden we nog elk een Dame Blanche met warme chocoladesaus. Ben je niet in ijsstemming dan is er nog een sabayon van Brugse Zot, crème brûlée of een kaasplankje.

We sloten af met een koffie. We betaalden ongeveer €115 voor ons twee, bij het eten dronken we een glas wijn en een Tongerlo.

Het enige wat beter kon was de bediening, de twee jonge mensen in de zaal hebben geen ervaring en dat laat zich meteen voelen. Er was weinig interactie, bestek werd te laat op tafel gelegd, kleinigheden weliswaar maar als het begint op te vallen is het storend. Goed personeel vinden in de sector zal waarschijnlijk niet makkelijk zijn, de zaak is nog maar open, we moeten ze nog wat krediet geven om de juiste man (of vrouw) op de juiste plaats te krijgen! De uitbater zelf is joviaal en goedlachs dus daar kant het niet aan liggen.

’s Avonds is Sint Anna open vanaf 18u, ideaal om, zoals wij, iets te eten wanneer je nog naar bijvoorbeeld een optreden moet in de stadsschouwburg. Wij zijn alvast fan…

En nu je toch in de buurt bent, spring eens binnen in de wondermooie Sint Annakerk, je zal er van versteld staan!

 

Bistro Sint Anna

Sint Annaplein 29

8000 Brugge

050/34 78 00

Gesloten op woensdag en zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.