Diligence, correcte Vlaamse keuken***

Restaurant Diligence vind je op de hoek van de Hoogstraat met de Mallebergplaats. Het is onlangs overgenomen. Vroeger had het een hele schare vaste klanten die kwamen lunchen. De nieuwe eigenaars hebben er echter voor gekozen om enkel ’s avonds te openen. De keuken is wel open tot middernacht zodat ook nachtraven aan hun trekken komen. Het interieur is hetzelfde gebleven met veel hout en een grote bar met hoge stoelen.

Op de kaart klassieke gerechten uit de Belgische keuken. Stoverij met frietjes, garnaalkroketten, americain, slibtongen staan dan wel op veel kaarten, ze correct klaar maken is vaak een ander paar mouwen.

Omdat we niet zo veel tijd hadden beperkten we ons tot twee hoofdschotels. Annemieke had zin in Vol-au-vent en ik koos voor de steak tartaar. We kregen elk een mooi bord. De vol-au-vent was vers bereid met mooie stukken kip, de balletjes waren waarschijnlijk niet zelf gemaakt. Mijn steak tartaar was reeds klaargemaakt, bovenop lagen kappers, gepekelde groentjes en een ansjovisfilet die ik zelf minder passend vond. De frietjes en de mayonaise waren volgens de regels van de kunst. We kregen beiden eenzelfde slaatje.

We rondden af met een koffie en betaalden ongeveer €30 per persoon.

Restaurant Diligence is ideaal om vlug iets te eten voor of na een concert of uitgaansavondje, de gerechten en de prijzen zijn er correct, de bediening ok. Door zijn ligging is het ook een plaats waar veel toeristen komen en ook zij zullen er niet bedrogen buiten komen. De Belgische keuken kan er misschien nog wat meer doorgetrokken worden door de nootjes te vervangen door een toastje met préparé, vlees of vissalade of stukjes hoofdvlees. Kwestie van de klanten al wat te tonen hoe onze keuken er uit ziet.

Restaurant Diligence

Hoogstraat 5

8000 Brugge

050/33 16 60

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.