Sforno****, vliegende start…

Op het Sasplein, tussen de Dampoortbruggen, opende deze week Sforno, een Italiaans restaurant. Het hoekhuis werd grondig onder handen genomen, de gevel mooi geschilderd. Ook binnen ziet het er goed uit met de grote pizzaoven die meteen in het oog springt bij het binnenkomen. Ook leuk zijn de kadertjes aan de muur met Italiaanse taferelen. Wij kregen nog een plaatsje op het terras(je) en konden zo zien en gezien worden… Op de kaart staan hoofdzakelijk pizza’s, netjes ingedeeld volgens vlees, vis of vegetarisch beleg. Er zijn ook enkele pastagerechten en antipasti om mee te beginnen. Het nog warme platte brood met rozemarijn en de zongedroogde tomaatjes vielen alvast in de smaak bij het aperitief.

Annemieke koos voor de pizza spinaci, ik voor de prosciutto e funghi en Marieke voor een antipasti, ham en mozzarella. Daarbij dronken we een karafje voortreffelijke huiswijn. De pizza’s waren super! Dunne bodem, smakelijk deeg en goeie ingrediënten zorgden dat we de betere pizza van Brugge mochten proeven. Ook Mariekes bordje was mooi verzorgd met mooie ham en een ruime portie mozzarella.

IMG_3032

We sloten af met een espresso en kregen een zelfgemaakte limoncello als toetje, dat gaat er altijd in!

Dat er nagedacht is over het restaurant en wat ze willen brengen is duidelijk, dat de juiste ingrediënten gekozen worden ook, samen met een verzorgd interieur en exterieur zorgt dat voor een vliegende start, want ook toen we na negenen toekwamen zat de zaak goed vol.

Pizza’s kunnen ook afgehaald worden tussen 17u en 18u30 en vanaf 21u, anders is het te druk om én de zaal én de take away klanten te bedienen.

Ook de rekening viel mee, €60 voor ons drie, prosecco inbegrepen!

De Vlaamse uitbaatster en haar Romein hebben er alvast twee fans bij!

IMG_3030

 

Sforno

Sasplein 11

8000 Brugge

050/69 26 82

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.