Nomad, lekker ontbijten

Terugkomen van reis en merken dat er een paar nieuwe restaurants en bars geopend zijn. Je zou voor minder een vreugdedansje doen. Nomad is één van die nieuwelingen. Op de plek waar vroeger “De Ravage” was vind je nu deze nieuwe zaak met een strak Noors interieur, iets wat nu erg in trek is en hip aandoet.  Er is een overdekt terras, binnen is er een mooie halfopen keuken geïnstalleerd. Nomad heeft trouwens een dubbele betekenis.  De uitbaters hebben enkele jaren in Zuid-Afrika geleefd en nu terug naar Brugge gekomen om én een biologische boerderij over te nemen en te beginnen met Nomad dus. De boerderij is dan ook de hofleverancier met biologische producten.  Geen nomadenbestaan meer maar No Ordinairy Meals And Drinks.

Het geheel doet jong, hip en luchtig aan. Wij namen plaats op het terras en bestudeerden de menukaart. De kaart is verzorgd en in dezelfde stijl als het interieur. Er staan verschillende ontbijtformules op waarbij wat van de klassieke weg wordt afgeweken. Granola en oats zijn in en doen hier dan ook hun intrede, net als verschillende biosappen. Er zijn ook verschillende lunchgerechten, salades en kleine hapjes te verkrijgen. Er is ook een uitgebreide drankenkaart. Een toffe kaart, dat was alvast een goed begin…

We kozen voor het kickstart ontbijt en de granola en kregen twee mooie borden met eerste kwaliteit ingrediënten. Lekkere kaas, dito ham, versgeperst fruitsap en heerlijk geroosterd brood naast de ciabatta. Ook Annemiekes bord zag er verleidelijk uit met een prima fruitslaatje, royale portie Griekse yoghurt

 

 

12

 

Dat het ons gesmaakt heeft is duidelijk, Nomad weet wat lekker is en hoe het aan de man te brengen. De rekening was al helemaal een meevaller, voor een goeie €20 hadden we met twee een lekker ontbijt gekregen. De lunchgerechten vragen om ook eens geproefd te worden. Dat kan alle dagen behalve op zondag. Let wel, enkel op vrijdag zijn ze open tot 22u, de andere dagen gaat Nomad om 18u dicht. Op zaterdag zijn ze reeds vanaf 8u present voor de marktgangers.

Nomad zit op een plaats waar je het niet verwacht, naast de jongerencafés. Laat ons hopen dat het meubilair niet te veel te lijden krijgt onder de feestende en andere jongeren (en ouderen)… Je krijgt er ruime porties van goeie kwaliteit en de hippe en ontspannen sfeer werkt er aanstekelijk. Het personeel is er kundig en vriendelijk, ook altijd meegenomen…

Nomad

’t Zand 12

8000 Brugge

050/73 64 88

Gesloten op zondag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.