De Kromme Watergang*****, het beste van ’t beste

Ieder jaar trakteren we voor elkaars verjaardag. Het zoeken naar een origineel adres is al een belevenis op zich en dan begint de bijna jarige ook te gissen naar het restaurant. Eind juli werd Annemieke een jaartje jonger en viel mijn oog op De Kromme Watergang in het Nederlandse Slijkplaat (what’s in a name!). Er was ook een mogelijkheid tot overnachten dus maakten we er een tweedaagse van.  Eigenlijk is het maar een goeie 30 km rijden, het was mooi weer dus maakten we er een fietstocht van. Kwestie van alle calorieën er ook onmiddellijk terug af te kunnen trappen.

Naast het restaurant is een klein huisje verbouwd tot suite. Drie andere suites zijn te vinden in het nabijgelegen Breskens. Het huisje is helemaal wit geschilderd, heeft een prachtige badkamer, zithoek en een klein tuintje. We konden nog even op adem komen alvorens aan tafel te gaan.

Het zeven gangen menu zat inbegrepen in ons arrangement (€485 voor twee personen, tweemaal het menu, overnachting en ontbijt) en we konden aperitieven in de tuin aan de vijver. De chef kwam nog even polsen of we bepaalde zaken niet lustten maar we zijn makkelijke klanten… Opvallend was hoe rustig en spontaan de chef was, geen uit de hoogte gedoe hier.

We zitten dicht bij de zee en daar haalt de chef ook zijn inspiratie en ingrediënten. Het wachtbordje bij het aperitief bestond dan ook bijna volledig uit schelpdieren. Vooral de couteaux vielen enorm in de smaak net als de oesters.

Binnen kregen we een tafel waarbij we bijna de hele zaal konden aanschouwen en kon het festijn verder gaan. De stoet trok zich op gang en we genoten van begin tot einde van de verfijnde en smaakvolle bordjes die ons gepresenteerd werden. Telkens viel op dat ieder gerechtje heerlijk licht was, hier kom je niet met een zwaar gevoel buiten. De bijpassende wijnen waren na een paar glazen misschien nog het zwaarst.

FullSizeRender

 

FullSizeRender

 

FullSizeRender

De bediening is uitermate vriendelijk en behulpzaam en vult elkaar goed aan. Sterk onder de indruk keerden we terug naar onze suite, die gelukkig niet veraf lag. De twee Michelinsterren dragen ze hier hoog in het vaandel.

FullSizeRender

Na een deugddoende nachtrust en al even deugddoende douche bleek het zo’n prachtig weer te zijn dat we buiten in de tuin van ons huisje konden ontbijten. Stipt om negen uur werd er aangebeld en kregen we een grote kist die een stevig ontbijt bevatte.

IMG_3252

 

IMG_3253

 

Dit was zonder meer een mooie afsluiter van een absoluut prachtig verblijf. Lekker brood, zalm, verschillende kazen, eitjes, confituren en bovendien mooi gepresenteerd. Het was echt genieten in de zon, je waande je zo in een ander land, al was het natuurlijk ook wel zo.

Nadat we nog even door de grote kruidentuin hadden gelopen recht tegenover het restaurant sprongen we weer op onze fiets om de terugtocht aan te vatten. Twee gasten die met de fiets naar hun restaurant kwamen dat hadden ze nog niet veel meegemaakt…

Bedankt Kromme Watergang, het was een waar genoegen. Annemieke, de lat ligt hoog volgend jaar! 🙂

De Kromme Watergang

Slijkplaat 6

4513 KK Hoofdplaat (Nl)

0031(0)117-348696

 

One response to “De Kromme Watergang*****, het beste van ’t beste

  1. ‘De kromme watergang’ is inderdaad een topper onder de toppers! Wij genoten er ook al van het lekkere eten en de aangename sfeer. Dankjewel Edwin en Blanche en hun volledig team om ons telkens weer een onvergetelijke avond te bezorgen. Een aanrader.!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.