Nous***(*), pour tous!

Vroeger was er een Italiaans delicatessenwinkeltje, nu is Nous een trendy restaurantje. Ook hier werd er duchtig op los verbouwd en werd er serieus geïnvesteerd. De bar en de keuken bevinden zich achteraan, vooraan in de zaal is er plaats voor enkele tafeltjes en ook in een ruimte achteraan staan er tafeltjes en is er een lange bank langs de muur gemaakt. Dit stukje is waarschijnlijk het rustigste plekje van het restaurant. We besloten om geen aperitief te nemen maar direct te starten met een fles voortreffelijke witte wijn (Weingut Zull). Daarbij kregen we een glaasje met een tapenade van groene olijf en eentje van zongedroogde tomaten. Er waren ook enkele broodstengels en een mandje lekker brood.

Op de kaart staan geen klassieke voorgerechten maar kleine gerechtjes die je kan delen met je tafelgenoten, ze komen ook niet allemaal tegelijk op tafel maar één voor één. Wij kozen vanop de kaart en het suggestiebord voor een bordje met gamba, een kokossoepje en vitello tonato. Vooral het soepje, waarvan je trouwens elk een kommetje kreeg, viel heel erg in de smaak.

Voor de hoofdgerechten koos Annemieke voor de jonge tarbot met gesmolten venkel en gepofte aardappel, ik koos voor de bouillabaisse met rouille en toast. Beide gerechten waren mooi gepresenteerd, de soep werd aan tafel over de vis gegoten, de aardappel kwam in een kommetje apart, net als het lookbrood.

FullSizeRender

De vis lag in het bord met het vel er nog aan, dat werd dus een beetje prutsen. Ook de rouille was al met een spuitzak op de vis gespoten, wanneer die dan mengt met de soep oogt dit misschien een beetje onappetijtelijk. De soep was heel lekker en goed afgekruid, de verschillende soorten vis van goeie kwaliteit en niet droog. Hetzelfde kan ook gezegd worden van de vis van Annemieke. Twee lekkere gerechten die niet zwaar op de maag blijven liggen.

 

 

 

FullSizeRender 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats was er nog voor een dessert, kiezen is trouwens niet moeilijk bij Nous, er zijn maar drie desserts. Ik koos voor de crème brûlée en kreeg niet het traditionele potje maar de crème lag op het bord, vers afgebrand. Daarbij kwam nog wat meringue en vers fruit. Annemieke dronk ondertussen een thee.

FullSizeRender 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We betaalden ongeveer €140 en dat is niet echt goedkoop als je rekent dat we geen aperitief gedronken hebben en slechts één dessert gegeten hebben. De wijn weegt natuurlijk wel op de rekening met zijn €39 en ook tarbot is niet de goedkoopste vis. Een aantrekkelijk geprijsd menu zou niet misstaan in de jonge vlotte keuken dat Nous wil zijn en ook wel is. De bediening was trouwens zeer vriendelijk.

Er is iedere middag een lunchsuggestie startend vanaf €16,5 voor het hoofdgerecht.

Opnieuw een leuk adresje genoteerd in ons boekje die stilaan de vorm van een encyclopedie begint te krijgen…

Nous

Kleine Sint Amandstraat 12

8000 Brugge

050/34 43 20

restonous.be

4 responses to “Nous***(*), pour tous!

  1. Proficiat met alle fijne artikels die jullie publiceren. Een eerlijke en goede beoordeling. Zo hebben wij ons favoriete adres van italiaans restaurant gevonden. La Prommesa in de Katelijnestraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.