L.E.S.S.**** is more… expensive

Op de locatie van de vroegere Hertog Jan opende een tijd geleden L.E.S.S., onder het toeziend oog van Gert De Mangeleer. Love, Eat, Share en Smile, meer hoef je er niet te doen… Alles staat in het kader van “sharing”, gerechten worden gewoon op tafel gezet, je kan dus ongegeneerd proeven van wat je tafelgenoot bestelde. Op de kaart staan vooral tapas en als je je daarin laat gaan dan tikt de rekening aardig aan. We kwamen op een doordeweekse avond aan en de zaak zat al goed gevuld ondanks het vrij vroege uur (19u30). Twee vriendelijke dames staan in de zaal en doen dat goed op een vrij informele manier.

Tijdens het aperitief bestudeerden we de kaart en kozen een viertal tapas uit. Op aanraden van de dienster kwam er nog een vijfde bij, pan con tomate (€3).

Vrij vlug werden onze tapas op tafel gezet. De porties zijn niet overdreven groot wat je al vlug verleidt om nog enkele bij te bestellen. Wij genoten eerst van de filet van tonijn met gegrilde puntpaprika, kokkeltjes met tomaat, mooi gepresenteerd in een conservenblikje. Verder waren er drie heerlijke dim sum van waygu en een ceviche van zalm. De voorgestelde pan con tomate werden per twee geserveerd, later bleek ook dat de stukjes brood €3 per stuk kostten.

IMG_3904

IMG_3905

IMG_3906

 

We gingen dus voor een tweede ronde alvorens het hoofdgerecht te kiezen. De voltreffer was een paprikaatje opgevuld met verse geitenkaas. Daarna was het de beurt aan heerlijke huisgemaakte witte pens en sepia op de plancha met look.

Tijd voor onze hoofdgerechten. Paella en pluma Iberico, twee mooie porties met aparte potjes met groenten. Leuk om van de twee gerechten wat te kunnen proeven. Doordat de paellarijst een tijdje onder de warmhoudlamp was blijven staan was het bovenste laagje wel wat uitgedroogd. Hadden ze het voor het

dresseren wat omgeroerd dan was het probleem opgelost.
IMG_3907IMG_3908

 

We lieten ons nog verleiden tot een dame blanche en een citroensorbet met huisgemaakte limoncello. En dat deed ons denken aan Yellow, het pop up restaurant aan de Vismarkt. Het vanilleijs werd aan tafel uitgeschept en iemand kwam langs met een grote pot warme chocoladesaus, heerlijk! Achteraf bekeken waren er nog wel wat “yellowdetails” zoals de Staub potten die op tafel komen.

Ook bij de koffie zagen we een beetje Yellow, met een thee uit een zakje (€4,50), Illy koffie en twee stukjes chocolade met gezouten karamel.

De rekening was niet mals, €208,50 voor ons twee met aperitief en elk twee glazen wijn is niet van de poes. Dat was natuurlijk voor een stuk te wijten aan de tapas die we (bij) bestelden. Op de kaart zijn ze allemaal laag geprijsd maar als je alles optelt hebben we voor €70,50 tapas gegeten. Hadden we ons aan onze eerste vier tapas gehouden dan stonden we naar ons gevoel een dik uur later terug buiten, we hebben ons dus opgeofferd… 🙂

Er is trouwens ook een lunch: 4 tapas en een hoofdgerecht kosten je dan €40 of €55 met twee glazen wijn.

L.E.S.S.

Torhoutsesteenweg 479

8200 Sint Michiels

050/69 93 69

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.