Franco Belge***, een hobbelig parcours

Na enkele maanden van intense verbouwingen heeft de Langestraat er een nieuw adres bij, Franco Belge. De naam moesten de zaakvoerders niet ver zoeken, vroeger was hier namelijk de Franco Belge, een winkel waar je een beetje van alles kon krijgen, van koperpoets tot schuurborstels. Het pand is onherkenbaar, de inrichting is indrukwekkend met koperkleurige accenten en tot in de kleinste details afgewerkt. Twee jonge chefs met een parcours langs diverse gekende restaurants sloeg de handen in elkaar voor wat hun zaak moest worden…

Toen we aankwamen werden we door één van de chefs onthaald en kregen we een tafeltje langs de muur. Leuk idee om de ronde tafeltjes zo te gebruiken dat je naast elkaar zit en niet tegenover elkaar, zo zie je alle twee even veel.

Gebakken preskop met mimolettekaas was het eerste hapje nadat onze aperitief werd opgenomen. Nadien volgde nog een tweede, Duke of Berkshireham met ansjovis en parmezaan.

IMG_4519

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ondertussen keken we in de kaart, en die is wat vreemd opgevat. Er staan acht gerechten op zonder een onderscheid te maken tussen voor- en hoofdgerechten. De prijzen zijn niet min, één gerecht is €30, twee gerechten kosten €55 en voor drie gerechten ben je €75 kwijt. Met die prijszetting en het moderne, strakke interieur waren de verwachtingen hooggespannen, helaas…

Ik koos voor de Oosterscheldepaling als eerste gerecht, daarna kalfsvlees uit Corrèze en de zeetong met beukenzwam en postelein. Annemieke proefde de kalfswang, kabeljauw met karnemelk en eveneens de zeetong.

Doordat er geen onderscheid was tussen de voor- en hoofdgerechten kreeg Annemieke als eerste gerecht de kalfswang met tomatensaus. Een zeer rijk gerecht dat deed denken aan osso bucco. De kalfswang was zeer zacht en perfect gegaard. Mijn gerecht was dan lichter en frisser, de paling was intens van smaak en vergezeld van kleine komkommerschijfjes en een bereiding van koolrabi. €30 voor deze gerechten of €25 in de menu is echt wel duur…

IMG_4520

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een eerste hindernis in de bediening te hebben overwonnen-er was blijkbaar van alles mis met het systeem om de bestellingen op te nemen-kregen we ons tweede gerecht kalfsvlees en kabeljauw die correct was klaargemaakt, al was mijn kalfsvlees op het randje van nog te rauw.

De bediening dacht daarna dat het afgelopen was maar we hadden nog een gerecht te goed, de zeetong kwam op tafel nadat ze nog een keer komen vragen hadden wat we nu juist besteld hadden. Twee dubbele filets lagen op elkaar, vergezeld van een aardappelmousseline en asperges, blaadjes postelein en een lekkere saus. Jammer genoeg was de filet niet genoeg gegaard, nadat we het hadden aangegeven kregen we een tijdje later een volledig nieuw bord en twee glazen lekkere Portugese wijn. Onze Gruner Veltliner was ondertussen al soldaat gemaakt.

IMG_4521

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We sloten af met een heerlijke dame blanche. Annemieke wou een groene thee maar die was er niet, zij dronk een ristretto (€4), die zonder koekje geserveerd werd, misschien waren ze het vergeten.

De rekening dan maar, €238 voor ons twee. We hadden echt het gevoel, en we hebben het niet veel :-), hier betalen we te veel voor wat we gegeten hebben…

Gemengde gevoelens dus, al zijn er uiteraard verzachtende omstandigheden. Franco Belge was pas aan hun tweede dag toe. Misschien hadden ze een paar try outs moeten doen.

Er is geen vast personeel in de bediening en dat merk je. Het jonge meisje bakte er niet veel van. Tot drie keer toe komen vragen wat we nu besteld hadden, aan een andere tafel foute gerechten serveren,… Toen we vroegen of er nog wat wijn in onze fles zat kwam ze terug om te vragen welke wijn wij eigenlijk dronken… Allemaal jammer en niet op het niveau van wat de zaak wil zijn.

Ze verdienen alle kansen en het voordeel van de twijfel maar €238 blijft €238 of het nu perfect of minder geslaagd is. Een koekje bij een koffie van €4 is geen luxe, een aantrekkelijk geprijsd menu zou hier niet misstaan. De huidige prijszetting zit veel te hoog…

De verpakking is er al, aan de inhoud moet nog wat gesleuteld worden, en liefst zo vlug mogelijk.

 

Wij komen zeker nog eens terug, misschien om te lunchen (€30 voor twee gangen).

 

Franco Belge

Langestraat 109

8000 Brugge

050/695648

4 responses to “Franco Belge***, een hobbelig parcours

  1. had vorige week zin om ’s avonds Rundstartaar te eten , zo bestelde als enig gerecht de tartaar plus een pilsje .Presentatie was correct , veel decoratie , bv hetgeen de chefs als groenten verstaan waren een achttal kleine radijsjes en een rolletje met rundstartaar ; ik dacht dat ik een voorgerecht geserveerd kreeg ,zo weinig en alhoewel het vlees van goeie kwaliteit scheen te zijn , was het niet eens vers gemalen en kwam uit een van hun plastiekdozen.Bediening was niet vlot ,heb de indruk dat de hele team pas uit school komt en nooit in de branding heeft gestaan.Kader is mooi , buitengewoon voor het pand.Ik heb 33Euro betaald , 30 voor tartaar ,veel te veel , leek op een gerecht tussen een versnapering en voorgerecht ,zeker geen hoofdplat.Heb bij mijn vertrek medegedeeld dat ik te weinig had gegeten en dat de portie ridicuul klein was (niet gezegd dat ik teveel heb betaald),schenen het niet te vatten.

  2. Wij ook met dezelfde gemengde gevoelens buitengegaan. Door de hoge prijssetting hadden we ook hoge verwachtingen. Presentatie vd gerechten was heel goed; maar van het smakenpalet van elk gerecht hadden we voor die prijs zeker meer verwacht… Bediening mocht iets meer aangepast zijn aan het verwachte niveau…. Vreemd ook dat men voor 2 verschillende gerechten een sausje uit eenzelfde kan komt serveren… Mijn vriend was na 3 gerechten helemaal niet voldaan… Voor alle duidelijheid: we hebben lekker en gezellig getafeld maar voor 220 euro vr twee (en niet zot gedaan, zelfs geen dessert genomen) is dit culinaire uitje toch wel wat zuur betaald.

  3. U zou nogmaals terug moeten gaan , wij en zovele anderen zijn niet akkoord met uw revieuw ! Wij aten voor 120 euro met aperitief met desserd met koffie ! Trouwens er waren versnaperingen bij de koffie en dan niet te vergeten de voorlopers!! Iedereen vindt het vernieuwend bediend te worden door de uirbaters zelf!!

  4. Bezoek meerdere malen per week goede restaurants en deze twee heren doen het zeer goed wij aten voor 120 euro en dit voor apperitief , voorlopers, voor en hoofdgerecht , dessert , koffie met zelfgemaakte versnaperingen en wijn !!
    Alles was tiptop! Heerlijke smaken , perfekte balans , top .
    Die persoonlijke bediening is top , gebeurd reeds veel zie de Goffin enz… Ben geen kennis , geen familie , en de reacties op hun site zijn subliem u moet deze eens raadplegen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.