Kottee Kaffee****, nieuwe lunch en koffiebar

Kottee Kaffee is spiksplinternieuw, we passeerden er deze morgen toevallig en besloten om terug te komen om te lunchen. Je vindt de zaak in de Korte Zilverstraat, niet ver van de Sint Amandstraat en de Noordzandstraat. Toen we binnenkwamen rook het nog naar de nieuwigheid, ze waren pas gisteren van start gegaan. Een lange bank langs de muur met tafeltjes aan de ene kant, hoge tafels en een zetel met salontafeltje aan de andere kant, het interieur ziet er alvast leuk uit.

Je kan er ontbijten, lunchen en er is in de namiddag keuze tussen verschillende dessertjes en taart. Op de kaart staan een viertal ontbijtformules die allemaal zeer schappelijk van prijs zijn, net als de lunch. Op de ontbijtkaart staan ook nog verschillende gerechtjes die je kan bijbestellen zoals een extra eitje of fruitsap.

De lunchkaart is eerder beperkt maar toch vind je er iets naar je zin. Er is soep van de dag en een viertal belegde boterhammen. Wij kozen er voor om een kom soep te delen en bestelden een boterham met zalm en een boterham met notenkaas en mangochutney.

IMG_4527

IMG_4526

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tomatensoep (€5) was vers gemaakt met heerlijke balletjes er in. De boterhammen waren rijkelijk belegd met mooie zalm, radijsjes en sla. Ook mijn boterham met de notenkaas was zeer verzorgd. Het brood van uitstekende kwaliteit, de prijs zeer economisch (€6). Ik sloot nog af met een chocomousse (€3,50), Annemieke met een espresso (€2,40). Bij onze lunch dronken we een Fritz citroenlimonade (€2,25).

Kottee Kaffee is een leuk adresje in de binnenstad, de man in de zaal heeft een nonchalante, aangename aanpak die gevat meegaf dat zijn horeca ervaring zich vooral voor de toog afspeelde voordat hij zijn eigen zaak begon. Een toffe plek om een rustpauze in te lassen…

Kottee Kaffee

Korte Zilverstraat 8

8000 Brugge

0493/53 87 60

Gesloten op woensdag en zondag

2 responses to “Kottee Kaffee****, nieuwe lunch en koffiebar

    1. Deze vraag stel best rechtstreeks aan kottee kaffee zelf denk ik… Op de kaart stonden enkel boterhammen met kaas, hesp, zalm en preskop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.