The Belgian Pigeon House***(*), daar te zijn is een groot genot…

Op het Sint Jansplein opende onlangs na een jarenlange voorbereiding The Belgian Pigeon House, een grill restaurant met een indrukwekkende middeleeuwse kelder. Het gebouw gaat een groot stuk terug in de tijd en tijdens de verbouwingen kwam kelder tevoorschijn die voor een stuk onder de straat doorloopt. Het gebouw werd met veel liefde gerestaureerd en het resultaat mag er zijn.  Wanneer je binnenstapt zou je verkeerdelijk denken dat het een kleine zaak is, er staan immers maar enkele tafeltjes. In de kelder is er meer plaats, al is er tijdens de zomermaanden ook een terras voor de deur.

IMG_4868

 

Het interieur zit vol verwijzingen naar de duivensport. Klokken, beeldjes, oorkondes, ringen en duivenkorven kom je overal tegen. Een leuk thema en een oervlaams tijdverdrijf.

Je kan er iets eten maar ook gewoon in de namiddag binnenspringen voor een koffie of iets fris. Enkel op vrijdag en zaterdagavond zijn ze wat langer open. Op maandag kan je enkel iets drinken, de keuken is dan dicht. Beetje vreemde combinaties, ze moeten nog wat zoeken wat het meest praktisch is.

De kaart is iets bijzonders want alles wordt bereid in de Josper oven. Deze oven wordt uitsluitend met houtskool gestookt tot een hoge temperatuur. Zo krijgt het eten een heerlijke grill smaak.

Wij kozen bij het aperitief voor reepjes kipfilet met een pittige saus. Heerlijk mals en sappig vlees met die verrukkelijke barbecuesmaak. We dronken er een prosecco en een Manneken Pils bij, een lekker pintje uit Wallonië.

IMG_4872

We kozen dan voor de dagsuggestie (€15) een mals stukje varkensvlees met aardappeltjes en gemengde groentjes, apart kwam nog een potje met barbecuesaus. Ook dit gerecht viel bijzonder in de smaak. Op de kaart staan trouwens nog enkele smakelijke bereidingen en je kan er zelfs duif krijgen, moeten we beslist ook eens proberen.

IMG_4873

We betaalden €52 voor ons twee met nog twee extra pintjes bij ons hoofdgerecht.

Leuk om nog eens terug te komen!

 

Belgian Pigeon House

Sint Jansplein 12

8000 Brugge

050/66 16 90

2 responses to “The Belgian Pigeon House***(*), daar te zijn is een groot genot…

  1. Beste, Onze ervaring was minder. We misten een amuse-gul(boven werden verse garnaaltjes verdeeld aan de bar) en nadien een mandje brood op tafel, de aard.bij het duifje waren zeer droog, de boontjes overzouten en de asperges zeer slap. Wrapper want ik had er zin in, maar was teleurgesteld. Ik wachtte al op jullie commentaar. Ik hoop dat ze zich herpakt hebben, ze waren toen pas 3 weken open. En om niet te vergeten er was een zoetmiddel aan de machathee gevoegd (Spijtig)

  2. Vandaag gaan eten met een vriendin om haar verjaardag te vieren. We hebben ontzettend genoten van de kabeljauw met zacht gebakken tomaatjes, groene asperges en pesto. Daarna heerlijke tarte tatin in de oven met ijs. Een ware streling voor de tong.
    Heel warme ontvangst, vriendelijke bediening en een super chef-kok. Een plek om terug te komen!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.