Clos Margaux****, gerechtjes aan de bar…

Aan het Sasplein opende recent een nieuw restaurant, Clos Margaux. Een hoekpand, tussen de twee Dampoortbruggen werd volledig gerenoveerd. Het resultaat is geslaagd, een open keuken met een lange toog en nog enkele tafeltjes. Er is ook een terras met een uniek zicht op de Dampoortsluis.  We namen plaats aan de kop van de toog en hadden een goed zicht op de mooie en goed uitgeruste keuken. Op de kaart staan verschillende aperitiefhapjes, salades, enkele voor- en hoofdgerechten.

We kozen voor een Pimm’s met ginger-lemon en bestelden daarbij sardientjes en tomaat mozarella. Ondertussen bekeken we de kaart.

image

Sashimi van zalm en vitello tonato werden onze voorgerechten. De beide gerechten waren mooi gepresenteerd, de sashimi was in een nori velletje gerold, ernaast kwamen enkele toefjes wasabimayonaise. Ook de vitello tonato was mooi gedresseerd, niet overbodig gedrenkt in de tonijnsaus met een mooi slaatje er bovenop.

image image

 

Als hoofdgerecht kregen we vol au vent met een kroketje van zwezerik en een steak tartaar. Mooie en verzorgde gerechten. De steak tartaar was niet overdadig gekruid, de structuur van het vlees was mooi zichtbaar. Geen frietjes maar fijne stukjes aardappel die krokant gebakken waren. De saus van de vol au vent was smaakvol, het bladerdeeg gebakje eventjes verwarmd in de oven.

image image

We sloten af met een citroentaartje en een koffie. We betaalden €145, bij het eten dronken we een glas witte huiswijn en een pintje.

Brugge is alweer een aangenaam restaurant rijker, waar gewaakt wordt over de kwaliteit van de gerechten en de gasten op een vriendelijke en enthousiaste manier worden bediend. Een aanrader!

 

Clos Margaux

Sasplein 8

8000 Brugge

0473/460484

Gesloten op zondag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.