Café Pistolet***, olé olé…

Langs de Baron Ruzettelaan kent bijna iedere Bruggeling wel “Den Tir”, een voormalige schietstand van het leger. Op de hoek aan het pleintje voor het militair domein vind je sinds kort Café Pistolet. Het hoekhuis werd grondig opgekalefaterd en het interieur oogt nu fris en modern mede door de ruwe bakstenen muur waaraan hippe lampen hangen.

Er zijn enkele hoge tafels vooraan, achteraan zijn ook nog een aantal zitplaatsen en ook aan de bar kan je zitten. Het geeft je een beetje het cafégevoel en dat is het ook een beetje. Want Café Pistolet is open van 11u30 tot een stuk in de avond en in ’t weekend zelfs tot middernacht. Boven is er ook een zaaltje dat je kan afhuren.

img_0057

En behalve belegde pistolets kan je er dus ook terecht om gewoon iets te drinken. Op vrijdagnamiddag is er zelfs een heus aperitiefmoment met gratis hapjes. In Italië niet meer dan normaal, jammer dat het hier niet meer opduikt.

We nemen plaats aan een hoge tafel en bekijken welke pistolet de onze zal worden. Er staan er verschillende op de kaart zoals met grijze garnalen, gerookte zalm, paté,… Er is er zelfs eentje met choco! Wildpaté was de suggestie van het moment.

We kiezen voor préparé (€4) en voor mij de oerpistolet: gehakt en pickles (€4). We bestellen ook nog een dagsoep die een euro goedkoper uitvalt omdat we de (niet belegde) pistolet er niet bijnemen.

img_0059

Alles wordt ter plaatse klaargemaakt à la minute. We krijgen twee rijk belegde broodjes, met in een kommetje apart een slaatje. De dagsoep is gemaakt van paprika en tomaat. Goed gekruid en lekker van smaak. Het slaatje kan misschien nog een upgrade verdienen door een zelfgemaakte eenvoudige vinaigrette te gebruiken. Het is makkelijk, goedkoop en je onderscheidt je er mee van de rest.

Aan de opkomst te zien is het wel een succes, de zaak zat helemaal vol met jonge en oudere mensen en families met kinderen. Wat je krijgt is dan ook meer dan oké, en voor de prijs moet je het niet laten. We betaalden voor ons twee €24, cola, Brugse Zot en twee koffies inbegrepen. Jammer dat er geen deserts op de kaart staan. Veel moet het niet zijn maar een stukje brownie of cake is een fijne en passende afsluiter..

Café Pistolet is een tof adresje om het weekend in te zetten met een aperitiefje of voor een snelle hap. Je zal het je niet beklagen! Op zondag kan je mits reservatie ook komen brunchen.

 

Café Pistolet

Oude Kortrijkstraat 4

8310 Assebroek

0479/11.39.42

Gesloten op maandag en dinsdag

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.