The Potato Bar***, gouden frietjes

In de Sint Amandsstraat opende onlangs The Potato Bar, een frituur 2.0 zeg maar. Geinspireerd door Sergio Hermans Frites Atelier openden twee zakenpartners het pand in Brugge. Hier mag je het betere pakje friet verwachten met toppings die niet zomaar uit een emmer bovenop de frietjes worden gekwakt. Maar koken kost geld natuurlijk en dat voel je in de eindafrekening. 

Het pand is nog niet volledig afgewerkt maar dat zie je enkel wanneer je voor de deur staat. Eenmaal binnen kom je terecht in een warm interieur met vintage stoelen, bakstenen muren en moderne lampen. Achteraan is een lange tafel en je kan ook aan de bar zitten om te eten of om te wachten op je bestelling. Je kan immers ook alles meenemen en thuis genieten van je guilty pleasure….

Zoals in elke andere frituur vind je hier ook de bakjes in drie formaten, er is een hamburger en verschillende huisgemaakte kroketten. Er zijn ook enkele vegetarische gerechten zoals een burger of een salade. Een ruime keuze aan bieren maakt het nog Belgischer. Je kan ook kiezen voor een van de voorgesteld menucombinaties.

We waren met zijn drieën en bestelden twee medium friet, drie verschillende kroketten en een burger, zo konden we van alles een beetje proeven. Als toppings kozen we voor Belgische mayonaise, truffelmayonaise en tartaar. Twee Brugse Zotten en een cola maakten het plaatje compleet.

De bediening verliep vlot en vriendelijk. Hoewel pas open en nog een beetje verscholen achter een grote stelling vonden toch al wat mensen de weg naar The Potato Bar.

De frietjes waren goudgeel gebakken, de toppings er bovenop verzorgd. De kroketten (eentje met ham, kaas en witloof, een garnaalkroket en eentje gevuld met stoofvlees) werden geserveerd in een kartonnen bakje. De hamburger was goed gebakken en er was een mooie beet in het vlees. Kaas of spek is een supplement van €1,50. Enkel de kroket met stoofvlees viel wat minder in de smaak, het gaf een droog gevoel in je mond. De garnaalkroket was het lekkerst.

De prijs is meteen ook een beetje het pijnpunt of toch hetgeen je voor de prijs krijgt. Uiteindelijk betaalden we ongeveer €45 voor ons drie. Het mediumpakje friet is niet van dezelfde orde zoals je ze in veel klassieke frituren vindt. Het was een eerder kleine portie voor de prijs van €3,50, de toppings kostten €2,75. Zelfde verhaal zijn de kroketten, die betaal je tussen de €4 en €7,40 maar worden in een bakje geserveerd, een klein slaatje er bij had die prijs misschien wat meer gerechtvaardigd.

The Potato Bar is een leuk concept maar is (te) prijzig om Bruggelingen te doen terugkeren. Al valt er natuurlijk ook iets te zeggen over de hoge personeelskosten en belastingen voor ondernemers in ons klein landje…

 

The Potato Bar

Sint Amandsstraat 31

8000 Brugge

050/339119

3 responses to “The Potato Bar***, gouden frietjes

  1. Helaas vergeet U erbij te vertellen dat alles zelf gemaakt is en geen fabriekstroep.De frietjes worden gemaakt van echte aardappels en niet van gespoten puree. Voor huisgemaakte spullen is dit zeker niet te duur. In de meeste zaken betaald je voor 2 garnalen kroketjes op een snee brood minimaal euro 25 dus dan is dit zeker niet te duur. Vele Bruggelingen en ook Niet-Bruggelingen zijn al gepasseerd en al meerdere malen teruggekeerd dus aan de prijs ligt het zeker niet. Mensen zijn echt wel bereid om wat meer te betalen dan voor de vieze, vette en vaak veel te zoute fabriekskroketten en spuit-patat die trouwens tegenwoordig ook niet meer zo goedkoop zijn. Zoals U heel goed zou moeten weten wordt salade vaak niet opgegeten en zou dus weggegooid geld zijn. De bakjes geven juist een milieubewustheid aan want al dat plastic dat ze in de gewone frituur gebruiken is heel erg slecht voor het milieu en er wordt echt bestek gebruikt. En tot slot ken ik geen enkel restaurant waar je met zijn 3en kan eten inclusief drankjes, bediening en gezellige ambiance voor euro 45,- waar je met een gevulde maag en een tevreden gevoel naar buiten gaat. Uw beoordeling is dus niet echt objectief en zeker niet eerlijk voor deze 2 startende ondernemers. Ondernemers zowel gevestigd als nieuw, hebben het toch al niet makkelijk en om in deze tijd dit aan te durven heeft alleen maar applaus verdient.

  2. Mijn ervaring met de potatobar was super, een gewone friet word hier omgetoverd tot een delicatesse. Het concept van een menu tezamen met een goed glas bier werd als zeer positief ervaren. Een zeer vriendelijke bediening en een super mooi rustiek interieur maakten het plaatje af. Als toerist vond ik Brugge duur op gebied van restaurants maar dit vond ik zeker zijn geld waard. Een aanrader dus!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.