La Padella**(*), net niet…

In de Oude Gentweg opende in december een Italiaans restaurant, La Padella. Vroeger was er een Grieks restaurant maar sinds enkele maanden kan je er dus terecht voor pasta en pizza’s. Je kan er als enige restaurant in Brugge pizza fritta eten, gefrituurde pizza. Dat moest uitgeprobeerd worden. Het interieur is in lichte tinten, er zijn enkele hoge tafels en ook op de eerste verdieping kan je plaatsnemen. Wij waren er die zondagavond echter alleen.

Op een groot bord aan de muur staan suggesties die de gerechten op de kaart aanvullen. Op de muur aan de bar staan verschillende cocktails. Op de kaart staan enkele antipasti, pasta, pizza en vleesgerechten en ook enkele salades. We zijn met zijn vieren en willen zo veel mogelijk proeven. Er komt dan ook een beetje van alles op tafel.

Bij ons aperitief krijgen we enkele grissini, de bediening is een beetje op z’n Italiaans, wat nonchalant en soms ook een beetje ongeïnteresseerd.

De antipasti die geserveerd worden worden een beetje verdeeld beoordeeld. Mijn bruschetta zijn eigenlijk gewone bruine boterhammen. Twee er van zijn belegd met een goed afsmakende tomatensaus en mozzarella, de derde met enkele sneetjes gedroogde worst. De gerookte mozzarella is van portie indrukwekkend en ook heel lekker van smaak. De carpaccio was dan weer te koud opgediend en daardoor ging er veel smaak verloren. De fritto misto, was in orde maar mist vooral in de met rijst opgevulde balletjes smeuïgheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De hoofdgerechten vertellen een beetje hetzelfde verhaal. Bij de ravioli met porcini en truffel proefde je bijna geen truffel, de pasta met pancetta en gele tomaat was dan wel een voltreffer net als deze met salsiccia. De pizza fritta is origineel en ziet er uit als een calzone. Omdat het geheel gefrituurd is is dit natuurlijk geen calorie arme maaltijd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bij de maaltijd hebben we een fles lekkere Italiaanse rode wijn gedronken. We sluiten af met koffie en een stukje taart van het huis. We krijgen ook nog een drankje aangeboden door het huis op basis van chocolade en amaro.

La Padella heeft een paar kansen laten liggen om ons echt te kunnen overtuigen, de bruschetta beleggen op stukjes ciabatta hadden het naar een hoger niveau getild, net als een beetje truffelolie op de ravioli. De zaak is nog maar net open, er is nog plaats om één en ander bij te stellen.

 

La Padella

Oude Gentweg 7

8000 Brugge

0478 50 70 76

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.