Adriaan, koffie en lekkers

Soms moet je niet ver zoeken om een naam te vinden voor je nieuwe koffiebar… Adriaan lag voor het grijpen wanneer je je nieuwe zaak opent in de Adriaan Willaertstraat. Een deel van het statig bankgebouw werd ingepalmd en mooi gerenoveerd. De zaak is ruim met groen als overheersende kleur. Enkele kleine tafeltjes aan het raam en een paar lange tafels zorgen er voor dat het interieur luchtig blijft. Achteraan is er een grote kast met oude koffiemolens en andere attributen. Er is met oog voor detail gewerkt aan deze zaak en het is eens iets anders dan de ondertussen ontelbare hippe bars met Scandinavisch design. Dit interieur doet zelfs een beetje denken aan een Weense koffiezaak, en het is volledig in lijn met het 19de eeuwse gebouw.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je vindt er geen uitgebreid ontbijt maar een chocoladekoek of croissant bestellen lukt wel. In de namiddag is er een ruime keuze gebak. Bij het binnenkomen liggen ze al te lonken op de toog.

Op de kaart staan verschillende koffiebereidingen en theevariëteiten. Slow koffie, een wisselende koffie van de maand, er zijn mogelijkheden genoeg. Voor de niet koffiedrinkers zijn er een aantal Brugse bieren en frisdranken.

De twee cappuccinos die we bestelden waren alvast volgens de regels van de kunst klaargemaakt. Mocht het aanbod in de toekomst nog worden uitgebreid met belegde broodjes als lunch dan wordt Adriaan een fijne plaats om even halt te houden over de middag.

Tot een volgende keer Adriaan!

 

Adriaan

Adriaan Willaertstraat 7

8000 Brugge

Gesloten op dinsdag en woensdag

6 responses to “Adriaan, koffie en lekkers

 1. Als we in de buurt zijn komen we zeker het ontbijt eens proeven. De koffie en het gebak zijn alvast zeer lekker.
  Tot binnenkort!

 2. En tenslotte “eindelijk” ook lunch nu bij Adriaan 😉 Keuze uit quiche met zalm of een vegetarisch groententaartje of een quiche met spekjes… Telkens met wat sla en kerstomaatjes gepresenteerd. Smakelijk zou ik zeggen!

  1. Hi Els,

   als we nog eens een keer in Brugge komen, dan gaan we zeker bij jullie eten. Je moeder Hilde nemen we dan gelijk mee. Het ziet er erg gezellig uit en Josef en ik zijn blij, dat je deze nieuwe opgave hebt. De tweeling zijn de deur uit….. Misschien tot ziens,

   hartelijke groeten van
   Josef en Helen uit Meppen Duitsland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.