Ottentic, een ontdekking!

Dat je op tijdens de zaterdagmarkt altijd iemand tegenkomt die je kent is geen geheim. Maar soms doe je ook eens een ontdekking waar je instant blij van wordt. Tijdens onze wandeling langs de marktkramen op het beursplein viel ons oog plots  op Ottentic in de Hauwerstraat. Vroeger vond je hier café Il Fiore maar nu trok een ketel dampende soep op een houtkachel onze aandacht.

Eigenlijk is Ottentic een buitenbeentje. Het is enkel open op zaterdagvoormiddag, voor de rest kan je het privé afhuren. Toen wij er binnenkwamen zaten er nog heel wat mensen te ontbijten. Dat is één van de evenementen die ze nu en dan organiseren. Het kan evengoed een bierdegustatie zijn. Het is een plaats waar je je direct thuis voelt. Wil je soep? Dan neem je zelf een kop en schep je zelf uit de pot. Nog honger? dan schep je nog eens. De prijs blijft hetzelfde, €3.

De inrichting oog ook authentiek met de kale bakstenen muren, houten meubilair, houtkachel en de vriendelijke bediening. Op de eerste en tweede verdieping is er ook plaats. Er is op eerste etage een volledig ingerichte keuken en een “braai”, een houtgestookte barbecue. Je kan er aan een lange tafel zitten met ongeveer een twintigtal personen. Op de bovenste verdieping is er een ruimte waar je eventueel kan vergaderen.

Je kan alle ruimtes samen of apart huren al dan niet in samenwerking met traiteur Dozyn die verbonden is aan Ottentic. Maar zelf eten meebrengen is ook een mogelijkheid. In de huurprijs zit reeds een hoeveelheid drank inbegrepen, leuk meegenomen.

Ottentic is een uniek concept die veel mogelijkheden biedt aan grotere maar ook kleinere vriendengroepjes. Wij plannen alvast een eerste feestje!

Ottentic

Hauwerstraat 15

8000 Brugge

info@ottentic.be

2 responses to “Ottentic, een ontdekking!

  1. ik ben marktkramer en sta voor het moment in de hauwerstraat(noodgedwongen door de renovatie van het zand)en ben blij dat jullie dit ontdekt hebben. heb er nog niets van gehoord. volgende zaterdag zal ik eens proberen een goeie tas soep te drinken.

    groetjes

    nelly (si belle- 2de kraam hauwerstraat)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.